Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Švestkový táč

0.0
Švestkový táč

Potřebné ingredience

500 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 1 kostka kvasnic (42 g), 13 lžiček krystalového cukru, 2 vejce, 150 ml oleje, špetka soli, 2 lžičky skořice (já dávm jednu), švestky, drobenka

Postup přípravy

Mléko ohřejeme aby bylo teplé (ne horké), a do něho nasypeme cukr (ne všechen tak pět lžiček) a rozdrobíme kvasnice. Do mísy dáme mouku, zbytek cukru, osolíme, přidáme skořici, olej a vejce. Až kvasnice vzejdou, přilijeme kvásek a vypracujeme vláčné těsto, nemělo by být příliš tuhé, raději řidší. Těsto necháme nakynout. (já nechávám tak hodinku) Dva plechy vyložíme papírem na pečení a na každý kydneme doprostřed polovinu nakynutého těsta. Rukama ho rozprostřeme po celém plechu (když si ruce pořádně potřeme olejem, těsto se na ně vůbec nelepí). Na těsto naskládáme půlky švestek řeznou stranou nahoru, posypeme drobenkou a upečeme dorůžova (180°C, 15 - 20 minut).
drobenka: 100 g másla, 150 g hrubé mouky, 150 g cukru krupice, (na oba plechy dělám drobenku z dvojité dávky)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie