(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Švédský koláč
Potřebné ingredience
3 hrnky (250 ml) polohrubé mouky, 1 hrnek pískového cukru, 1 prášek do pečiva, máslo
náplň: 3 měkké tvarohy, 3 vejce, 1 hrnek pískového cukru, 1/2 l mléka, rozinky
na pokapání: 100-150 g rozpuštěného másla
Postup přípravy
Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme v míse na sypkou směs. Pekáč silně (opakuji silně) vymažeme máslem a nasypeme do něj 2 hrnky sypké směsi. Tvarohy (já kupuji vaničkové polotučné), vejce, cukr a mléko ušleháme na tekutou směs. Tvarohovou (tekutou) směs vylijeme na sypkou směs a zbytek sypké směsi posypeme tvarohovou směs. Uhladíme a povrch pokropíme 100-150 g másla. Zvolna pečeme (já peču na 160 stupňů cca 45 min). Po upečení necháme úplně vychladnout, pak krájíme na řezy. Lepší je koláč nechat odležet do druhého dne.
Na tvarohovou směs je možné nasypat rozinky, kokos, oříšky, skořici. Jak kdo má rád.
Recept je velmi jednoduchý a výsledek úžasný!!!
Na tvarohovou směs je možné nasypat rozinky, kokos, oříšky, skořici. Jak kdo má rád.
Recept je velmi jednoduchý a výsledek úžasný!!!
ušlehaná tvarohová řídká směs
sypká směs
máslem hodně vymazaný plech (může být i víc než je na obrázku)
sypká směs na plechu
sypká + tvarohová řídká směs
a navrh opět sypká směs
koláč pokapaný máslem
a výsledek :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
3. 6. 2009, 21:14
Barbora S.
(upraveno)
1. 6. 2009, 22:09
Hmmmm při nejbližší příležitosti vyzkoušíme