(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Bílkové kokosové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 7 bílků, 220 g cukru krupice, 150 g strouhaného kokosu, 50 g polohrubé mouky. Krém: 100 ml mléka, 150 g cukru moučka, 160 g hořké čokolády, 250 g másla. Poleva: 140 g hořké čokolády, kousek 100% tuku. Dále: ½ sklínky malinové marmelády.
Postup přípravy
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, lehce do něho vmícháme směs prosáté mouky s kokosem. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 160°C upečeme (pekla jsem 20 minut). Z vychladlého korpusu stáhneme papír, korpus vrátíme na plech a potřeme marmeládou.
Nad párou metličkou vyšleháme do hladkého krému mléko, cukr a nalámanou čokoládu. Vychladíme. Změklé máslo vyšleháme a postupně do něho zašleháváme chladnou čokoládu. Krém natřeme na korpus a necháme ztuhnout. Polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
Nad párou metličkou vyšleháme do hladkého krému mléko, cukr a nalámanou čokoládu. Vychladíme. Změklé máslo vyšleháme a postupně do něho zašleháváme chladnou čokoládu. Krém natřeme na korpus a necháme ztuhnout. Polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
24. 7. 2016, 14:18
Evula.U
(upraveno)
24. 7. 2016, 13:11