Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Barevné kokosové řezy

0.0
Barevné kokosové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 150 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 8 PL teplé vody. Kakaová náplň: 125 g másla, 100 g cukru moučka, 20 g kakaa, 100 g dětských piškotů, 50 ml mléka, 2 PL rumu. Kokosová náplň: 125 g másla, 100 g cukru moučka, 100 ml mléka, 100 g strouhaného kokosu. Dále: marmeláda, kokos na posypání.

Postup přípravy

Recept je pro milovníky sladkých máslových krémů a kokosu.

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme do pěny, po částech do ní zamícháme prosátou mouku s práškem a sníh. Těsto natřeme na menší plech 24 x 30 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (20 minut).
Náplně: Na kakaovou náplň nastrouháme do mističky piškoty a zalijeme je mlékem (raději převařeným) a rumem. Na kokosovou náplň v kastrůlku svaříme mléko, přisypeme kokos, promícháme a necháme vychladnout. V míse vyšleháme celé změklé máslo a 200 g cukru do hladkého krému, který rozdělíme na poloviny (odebereme 225 g). Do jedné části zamícháme kokos, do druhé přimícháme kakao a piškoty.
Vychladlý korpus vodorovně prokrojíme, spodní část potřeme marmeládou, rozetřeme kakaovou náplň, přiložíme druhý díl korpusu, lehce přitlačíme, potřeme kokosovou náplní a posypeme nejlépe kokosem (mně došel, tak jsem nastrouhala ořechy) a necháme v ledničce ztuhnout.

Moučník se dobře dělá. Před krájením jej nechte chvíli při pokojové teplotě, aby náplně změkly. Řezy jsou nejlepší druhý až třetí den.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kornelie 26. 4. 2015, 20:29
Hmmmm,vypada skvele! :-p

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie