(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Barevné kokosové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 150 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 8 PL teplé vody. Kakaová náplň: 125 g másla, 100 g cukru moučka, 20 g kakaa, 100 g dětských piškotů, 50 ml mléka, 2 PL rumu. Kokosová náplň: 125 g másla, 100 g cukru moučka, 100 ml mléka, 100 g strouhaného kokosu. Dále: marmeláda, kokos na posypání.
Postup přípravy
Recept je pro milovníky sladkých máslových krémů a kokosu.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme do pěny, po částech do ní zamícháme prosátou mouku s práškem a sníh. Těsto natřeme na menší plech 24 x 30 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (20 minut).
Náplně: Na kakaovou náplň nastrouháme do mističky piškoty a zalijeme je mlékem (raději převařeným) a rumem. Na kokosovou náplň v kastrůlku svaříme mléko, přisypeme kokos, promícháme a necháme vychladnout. V míse vyšleháme celé změklé máslo a 200 g cukru do hladkého krému, který rozdělíme na poloviny (odebereme 225 g). Do jedné části zamícháme kokos, do druhé přimícháme kakao a piškoty.
Vychladlý korpus vodorovně prokrojíme, spodní část potřeme marmeládou, rozetřeme kakaovou náplň, přiložíme druhý díl korpusu, lehce přitlačíme, potřeme kokosovou náplní a posypeme nejlépe kokosem (mně došel, tak jsem nastrouhala ořechy) a necháme v ledničce ztuhnout.
Moučník se dobře dělá. Před krájením jej nechte chvíli při pokojové teplotě, aby náplně změkly. Řezy jsou nejlepší druhý až třetí den.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme do pěny, po částech do ní zamícháme prosátou mouku s práškem a sníh. Těsto natřeme na menší plech 24 x 30 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (20 minut).
Náplně: Na kakaovou náplň nastrouháme do mističky piškoty a zalijeme je mlékem (raději převařeným) a rumem. Na kokosovou náplň v kastrůlku svaříme mléko, přisypeme kokos, promícháme a necháme vychladnout. V míse vyšleháme celé změklé máslo a 200 g cukru do hladkého krému, který rozdělíme na poloviny (odebereme 225 g). Do jedné části zamícháme kokos, do druhé přimícháme kakao a piškoty.
Vychladlý korpus vodorovně prokrojíme, spodní část potřeme marmeládou, rozetřeme kakaovou náplň, přiložíme druhý díl korpusu, lehce přitlačíme, potřeme kokosovou náplní a posypeme nejlépe kokosem (mně došel, tak jsem nastrouhala ořechy) a necháme v ledničce ztuhnout.
Moučník se dobře dělá. Před krájením jej nechte chvíli při pokojové teplotě, aby náplně změkly. Řezy jsou nejlepší druhý až třetí den.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kornelie
(upraveno)
26. 4. 2015, 20:29
Hmmmm,vypada skvele!