Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Plněná srdíčka marmeládou

0.0
Plněná srdíčka marmeládou

Potřebné ingredience

Těsto: 250g medu, 250g cukr, 100g másla, špetka soli, lžíce skořice, lžička jedlé sody, 600g hladké mouky, 20g kakaa, 2 vejce. Další: marmeláda, čokoláda

Postup přípravy

Med, cukr a máslo rozpusíme a spojíme do hladké hmoty na mírném ohni a necháme zchladnout. V druhé míse minimálně 2x prosijeme sůl, jedlou sodu, skořici, kakao a mouku. Poté přidáme rozšlehané vejce, medovou hmohu a vše spojíme v těsto. Těsto v lepším případě necháme minimálně 2 hodiny v lednici proležet. Ale můžeme s ním praacovat i hned. Těsto rozdělíme na dvě stejné části. Jednu část rozválíme na plát a vykrajujeme srdíčka či jiné tvary. Dáváme na plech s pečícím papírem. Doprostřed srdce dáme kopeček marmelády.
Z druhé půlky těsta vykrajujeme srdíčka a položíme na srdíčko s marmeládou. Prsty spojíme, aby marmeláda nevytekla. Jestli jsou srdíčka hodně pomoučena, raději namočte prst do vody a potřete kraje srdíčka, aby se lépe k sobě přilepila.Pečeme na 180 stupních cca 10-15 minut. Pečeme spíše méně, aby srdíčka nebyla tvrdá. Ve vodní lázni rozhřejeme čokoládu s máslem nebo s Omegou. Horní část srdíček namáčíme do čokolády a necháme v lednici ztuhnout.
Z tohoto množství je cca 100ks.

Na srdíčko dáme marmeládu a druhým srdíčkem přikryjeme. Spojíme okraje, aby marmeláda nevytekla.

Vychladklá upeklá srdíčka máčíme v čokoládě. Dle fantazie dle zdobit i jinak.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 17. 10. 2016, 0:10
(C) (drink)
pajdulinka 15. 10. 2016, 8:33
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie