(recept
si oblíbilo 44 návštěvníků)
BRAMBOROVÁ BUCHTA - HLUCHEC - BÁČ.....JAK KDO CHCE.-) nejlepší....náš rodinný recept
Potřebné ingredience
podobný recept jsem tu nenašla, tak vkládám pro inspiraci, my tohle jídlo milujeme. 500g polohr. mouka, 1 a čtvrt kostky droždí + 0,5 l mléka + 1 lžička cukru = kvásek, 4 větší vařené brambory, hrubě nastrouhat, 3 syrové brambory jemně nastrouhat, 2,5 lžiičky soli, 2 vejce, půl paličky česneku prolisovat, 2 lžíce majoránky, špetku pepře, uzenina dle aktuálních zásob....hodí se měkké salámy, buřtíky, anglická, uzené .....cca 200g nakrájet na kostičky, ale kdo nechce, nemusí dávat, ale samožřejmě pak buchta tolik nevoní:-)
Postup přípravy
Necháme vzejít kvásek, v míse si přípravíme mouku, brambory, koření, uzeninu, sůl, přidáme kvásek, 2 vejce, řádně zamícháme a necháme půl až 1 hod kynout, podle tepla, droždí atd. .....obsah se cca zdvojnásobí.
Hluboký pekáč vymažeme olejem nebo sádlem, vysypeme strouhankou (kdo má rád peč. papír, není problém)
a z mísy nalejeme vykynuté těsto.
Přikryjeme utěrkou a necháme ještě chvíli kynout, než se předehřeje trouba na 180 -200 st.. Potom vykynutou buchtu hojně pokapeme olejem, nebo sádlem a šup do trouby, pečeme krásně dozlatova.
Je to taková ta krásně vláčná dobrota, žádná sušenka a dusič:-)
Zkuste a dejte vědět, jak jste byly úspěšné.
Hluboký pekáč vymažeme olejem nebo sádlem, vysypeme strouhankou (kdo má rád peč. papír, není problém)
a z mísy nalejeme vykynuté těsto.
Přikryjeme utěrkou a necháme ještě chvíli kynout, než se předehřeje trouba na 180 -200 st.. Potom vykynutou buchtu hojně pokapeme olejem, nebo sádlem a šup do trouby, pečeme krásně dozlatova.
Je to taková ta krásně vláčná dobrota, žádná sušenka a dusič:-)
Zkuste a dejte vědět, jak jste byly úspěšné.
a takto celý pekáč
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jitaku
(upraveno)
25. 8. 2020, 10:58
laskonka333
(upraveno)
9. 7. 2017, 12:13
Kacer z Prahy
(upraveno)
5. 7. 2017, 12:05
Díky za recept, dělala moje mamka a recept jsem si nepamatovala
vlkna
(upraveno)
5. 7. 2017, 11:30
k bramboračce super oběd
hantonie
(upraveno)
1. 7. 2017, 19:55
do těsta žádné vejce??
lenunada
(upraveno)
1. 7. 2017, 20:44
@hantonie
děkuji, zapomněla, doplněno, opraveno
Kamis1
(upraveno)
12. 6. 2017, 7:45
Řekla bych, že je to podobné jako Gugla, kterou dělám, jen je ze syrových brambor.
Raguella
(upraveno)
11. 6. 2017, 12:42
Dobrý den,určitě někdy moc rádi vyzkoušíme,děkuji za receptík.
Nadys
(upraveno)
10. 6. 2017, 20:10
bely
(upraveno)
10. 6. 2017, 19:45
Dobrý den, mám dotaz. Jaká je druhý den? Ráda bych ji udělala do práce. Děkuji Lenka Denková
lenunada
(upraveno)
11. 6. 2017, 9:22
@bely
tato buchta je dobrá i druhý den, ale pokud máte možnost ji v práci malinko přihřát, je to mnohem lepší, jak píše paní Alena. Ta naše včera do druhého dně nezbyla, doslova jsme ji "sežrali" k obědu, na večer zbyl jen kousek
krišon
(upraveno)
10. 6. 2017, 21:38
@bely
Snad se autorka neurazí ... nám chutná hluchec horký, vlažný, ale studený ne ....
krišon
(upraveno)
10. 6. 2017, 13:36
Přečtu název a hned si říkám, že je autorka od Plzně ... nejlepší jídlo mého dětství od mé babičky, na jaře s hlávkovým salátem, v letě s okurkovým, na podzim se švestkovou merendou a v zimě se salátem z kysaného zelí a k obědu vždy bramboračka, protože první kousek si každý vzal k ní ...