Zebra koláč/buchta trochu jinak-jednoduše ;) - RECEPT 163821

NÁZEV
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC

MOUČNÍKY, POHÁRY

ID 153945 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 10 návštěvníků)


Zebra koláč/buchta trochu jinak-jednoduše ;)


[ recept č. 163821 ze dne  ]

Zebra koláč/buchta trochu jinak-jednoduše ;)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 gramů polohrubé mouky, 3 vejce, 200 g zakysané smetany, 100 gramů másla, 200 gramů cukru, 2 lžíce kakaa, 1 čajová lžička sody, van.cukr, citron, sůl, oblíbená marmeláda, nutela

POSTUP PŘÍPRAVY

Smíchejte vejce s cukrem. Přidejte zakysanou smetanu a roztavené máslo. Vše dobře promíchejte.rnPřidejte prosetou mouku, van.cukr a sodu. Opět dobře promíchejte.rnTěsto rozdělte na dvě části a do jedné z nich přidejte kakao do druhé trochu citron. šťávy či kůry. Důkladně promíchejte.rnPřipravte si formu na pečení vyloženou pečícím papírem. Vlijte dvě lžíce světlého těsta do středu formy,doprostřed vzniklého kruhu dvě lžíce tmavého těsta a tak pořád dokola, dokud máte těsto.rnPředehřejte troubu na 170 stupňů a pečte 45 minut. Připravenou buchtu ponechte ve formě až do úplného vychladnutí, pak ho vyjměte, rozkrojte vejpůl (jde to dobře, nedrobí se ani neláme), promažte marmeládou,přiklopte a pomažte nutelou ;) já ještě posypala drcenými mandlemi. Dobrou chuť
Doporučujeme
Šlehačková buchta s kokosem
Cukr utřeme s vajíčky, přidáme mouku, kypřík a mléko. Těsto vylijeme do vymazané formy a na to nasypeme podle oka strouhaný kokos. Já dala půlku pytlíku, cca 100 g.Na kokos posypeme celou buchtu vanilkovým cukrem a dáme péct.Když je buchta upečená, ihned, jak vyndáme z trouby, nalijeme na celou…
<< Kapusta od babičky | Zebra koláč/buchta trochu jinak-jednoduše ;) | Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Alena N. (Mia 5) ID 576196 (25.6.2018, 8:11)
(Y) (Y) (F)
ODPOVĚDĚT
Ludmila M. (lidare) ID 208146 (24.6.2018, 13:20)
(Y) (C) :-)
ODPOVĚDĚT
Dana S. (Danda Moštěničák) ID 557673 (27.1.2018, 18:29)
Dělám tvarohovo-čokoládovou verzi - ráda bych vyzkoušela i tuto. V jak velké formě pečete?
ODPOVĚDĚT
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt