(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
***SUPER TVAROHOVÁ BUCHTA TROCHU JINAK***
Potřebné ingredience
Těsto: 100g změklé Hery 150g hladké mouky 50g cukr moučka 1vajíčko 1 prášek do pečiva Tvarohová náplň: 25g Hery 100g cukru krupice 1 vajíčko 1 tvaroh ( 250 g) klasika bez chuti, kostka 1/4 litru mléka 1/2 sáčku vanilkového pudingu 1 lžíce rumu Ovoce
Postup přípravy
Těsto :
Z již zmíněných ingrediencí uválíme,nebo vyšleháme metličkami těsto, necháme v lednici asi hodinku odležet. Poté těsto vmáčkneme do vymazané formy olejem a vysypané dětskou krupicí s vysokým okrajem do boků a rohů, utvoříme vaničku, aby bylo možno do ní nalít náplň a přitom aby nic,nikam nevyteklo
Krém :
Ingredience na krém se postupně všechny vmíchají do mléka, Heru je možno malinko rozpustit ale tak, aby nebyla horká. Tato řídká náplň se nalije do již připravené formy s těstem.Nakonec se přidá ovoce, nejlépe něco jako ostružiny, maliny, rybíz, jahody,broskve..., apod.Dle chuti je možno nakonec postrouhat čokoládou.
Pokud chcete dezert péci na plechu,dávka se zdvojnásobí...
Peče se v troubě v polovině na 170-180 stupňů cca asi 30 minut.
Z již zmíněných ingrediencí uválíme,nebo vyšleháme metličkami těsto, necháme v lednici asi hodinku odležet. Poté těsto vmáčkneme do vymazané formy olejem a vysypané dětskou krupicí s vysokým okrajem do boků a rohů, utvoříme vaničku, aby bylo možno do ní nalít náplň a přitom aby nic,nikam nevyteklo
Krém :
Ingredience na krém se postupně všechny vmíchají do mléka, Heru je možno malinko rozpustit ale tak, aby nebyla horká. Tato řídká náplň se nalije do již připravené formy s těstem.Nakonec se přidá ovoce, nejlépe něco jako ostružiny, maliny, rybíz, jahody,broskve..., apod.Dle chuti je možno nakonec postrouhat čokoládou.
Pokud chcete dezert péci na plechu,dávka se zdvojnásobí...
Peče se v troubě v polovině na 170-180 stupňů cca asi 30 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
14. 1. 2013, 18:55
Tak nevím...asi to bude rukama, ale není to vůbec dobré. Náplň se úplně vpila do korpusu, takže je to celé takové rozbředlé A vůbec i chuťově je to nedobré. Těsto na korpus bylo i po zatuhnutí hodně měkké. Ještě, že to nebylo náročné na suroviny, není mi tedy až tak moc líto, že to padne na snídani čuníkům.
Ajula 2
(upraveno)
16. 1. 2013, 14:30
@
Rukama nevím,děláme ji a pokaždé se povede...
radus007
(upraveno)
17. 1. 2013, 14:54
@Ajula 2
Andrej ,tak jsem ho dnes dopoledne upekla a už není ani kousek ,myslím,že to mluví za vše .Je naprosto vynikající ,jen jsem nedala ovoce a celý jsem ho polela čokoládou Těsto křehounké a nápln,jedna velká dobrota . VYNIKAJÍCÍ!!
Ajula 2
(upraveno)
18. 1. 2013, 15:43
@radus007
To jsem opravdu moc ráda,že chutná!!!
radus007
(upraveno)
15. 1. 2013, 9:13
@
Ale tady vypadá dobře ,i když sice nikdy do tvrohové náplně nedávám heru,ale je jí tady zase jen 25gramů,to je nic,spíše bych dala asi méně mléka , vyzkouším a uvidíme