(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Potřebné ingredience
2 zralé camemberty 1 hustá kysaná smetana 50 g měkkého másla 1 cibule svazek pažitky mletý pepř 2 lžičky papriky sladké nebo pálivé 1 lžička drceného kmínu sůl
Postup přípravy
Máslo vyšleháme se zakysanou smetanou, přidáme vidličkou rozmačkaný camembert, jemně nakrájenou cibuli a pažitku, okořeníme kmínem, paprikou, pepřem a osolíme. Vše důkladně promícháme.
Podáváme posypané paprikou a pažitkou. Doporučuji nechat rozležet do druhého dne v lednici.
Poznámka
V Bavorsku se tento pokrm podává při pivních slavnostech. Jako přílohu k tomu můžeme dostat čerstvé preclíky a samozřejmě vychlazené pivo. Pro větší pikantnost můžeme jeden camembert nahradit romadurem.
Podáváme posypané paprikou a pažitkou. Doporučuji nechat rozležet do druhého dne v lednici.
Poznámka
V Bavorsku se tento pokrm podává při pivních slavnostech. Jako přílohu k tomu můžeme dostat čerstvé preclíky a samozřejmě vychlazené pivo. Pro větší pikantnost můžeme jeden camembert nahradit romadurem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
babetta
(upraveno)
3. 3. 2018, 17:37
Recept se mi líbí, určitě vyzkouším, díky za tip

nahlásit