(recept
si oblíbilo 63 návštěvníků)
Velice rychlé hřebeny z listového těsta
Potřebné ingredience
2 pláty listového těsta, 250 g tvarohu v alobalu, 2 PL cukru, 1 vejce, maliny, třtinový cukr (nemusí být).
Postup přípravy
Tvaroh smícháme s cukrem a vejcem, ale malou část vejce si necháme na potření.
Balíčky těsta vyndáme chvíli před zpracováním z ledničky, aby měly pokojovou teplotu.
Každé těsto rozbalíme, rozkrojíme na 8 dílů, uděláme zářezy, kratší kraje potřeme vejcem, naplníme tvarohem, malinami, přeložíme, přimáčkneme kraje a uložíme na plech s pečícím papírem (ne na papír, ve kterém jsme těsto koupili, protože ten se při pečení pálí). Hřebeny potřeme vajíčkem a můžeme posypat třtinovým cukrem. Pečeme v troubě předehřáté na 220°C asi 20 minut. Vychladlé pocukrujeme.
Balíčky těsta vyndáme chvíli před zpracováním z ledničky, aby měly pokojovou teplotu.
Každé těsto rozbalíme, rozkrojíme na 8 dílů, uděláme zářezy, kratší kraje potřeme vejcem, naplníme tvarohem, malinami, přeložíme, přimáčkneme kraje a uložíme na plech s pečícím papírem (ne na papír, ve kterém jsme těsto koupili, protože ten se při pečení pálí). Hřebeny potřeme vajíčkem a můžeme posypat třtinovým cukrem. Pečeme v troubě předehřáté na 220°C asi 20 minut. Vychladlé pocukrujeme.
Ze dvou těst a jednoho tvarohu uděláme 16 kousků.
Všecky se vejdou na jeden plech, můžeme je dávat blízko sebe, nespojí se.
Tentokrát jsem je dělala s ořechovou náplní.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Počepka
(upraveno)
9. 7. 2018, 10:14
Děkuji za inspiraci. Teď v létě dělám často a všem moc a moc chutná.
spero
(upraveno)
18. 7. 2018, 15:07
@Počepka
Lucinko, já Vám zase děkuji za dobrou zprávu a omlouvám se za tak pozdní odpověď.
superka
(upraveno)
8. 7. 2018, 10:46
Dělala jsem s pudinkem a opravdu výborné a hlavně rychlé
spero
(upraveno)
8. 7. 2018, 17:28
@superka
Martinko, děkuji Vám za dobrou zprávu.
Lendulínek
(upraveno)
1. 7. 2018, 14:28
Jedním slovem V Y N I K A J Í C Í Udělala jsem jednu dávku přesně podle Vás a druhou bez tvarohu, s kečupem, šunkou, sýrem a navrchu posypala trochou koření na pizzu. Bleskově se vše ztratilo a já jdu asi na další Díky za bezva receptík
spero
(upraveno)
8. 7. 2018, 17:27
@Lendulínek
Leničko, tak to mě moc těší. Děkuji za info.
belix
(upraveno)
30. 6. 2018, 22:14
Dělám z rybízem, jsou výborné. Pečící papír, na kterém je těsto předem vyválené se mi nikdy nespálil...
spero
(upraveno)
30. 6. 2018, 22:43
@belix
No a mně se začal připalovat, když jsem je dělala poprvé, tak jsem musela přendavat na nový papír. Asi záleží na výrobci toho těsta, do jakého papíru ho balí. Každopádně děkuji za Vaši zkušenost.
krišon
(upraveno)
29. 6. 2018, 18:16
Místo malin rybíz a konzumace byla snad ještě rychlejší než příprava
spero
(upraveno)
29. 6. 2018, 23:15
@krišon
Alenko, to mě moc těší. Děkuji za zprávu.
Raguella
(upraveno)
1. 7. 2018, 16:42
Dobrý den,dnes upečeno a můžeme jen pochválit,rychlovka a ke všemu ještě moc dobrá,díky za bezva receptík.pá
spero
(upraveno)
23. 6. 2018, 20:57
@Raguella
Rádo se stalo.
lidare
(upraveno)
22. 6. 2018, 20:38
spero
(upraveno)
23. 6. 2018, 20:56
@lidare