(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Margot muffiny
Potřebné ingredience
2 ks vejce * 200 ml smetana ke šlehání * 1 balíček vanikový cukr * 1 ks čokoláda Margot * mléko dle potřeby (cca 1,5 dcl) * 1 balíček prášek do pečiva * 2 sklenky polohrubá mouka *100 ml rostlinný olej *1 sklenka cukr krystal
Postup přípravy
Je zde hodně receptů na buchtu margot, ale tento je ze všech vyzkoušených nejjemnější a dá se využít i na muffiny
vejce s cukry vyšleháme, přidáme smetanu, olej, prdopeč, nastrouhanou Margot a mouku. Dle potřeby ještě dolijeme mléko, aby směs byla tekutější konzistence (aby se dala nalít na plech nebo dát do košíčků).
Pečeme na 180 stupňů cca 20-25 minut, jak buchtu, tak muffiny.
Tip - v Albertu prodávají sojovou tyčinku Havaj v bílé čokoládě - chuť i velikost jako margotka, ale bez té tmavé čokolády, a buchta je s ní opravdu luxusní. Taky v Lidlu mají čokoládu s názvem Marcius, ta je taky stejná jako Margotka
používám sklenku o objemu 150 ml
množství vyjde na 20 středních muffinů
vejce s cukry vyšleháme, přidáme smetanu, olej, prdopeč, nastrouhanou Margot a mouku. Dle potřeby ještě dolijeme mléko, aby směs byla tekutější konzistence (aby se dala nalít na plech nebo dát do košíčků).
Pečeme na 180 stupňů cca 20-25 minut, jak buchtu, tak muffiny.
Tip - v Albertu prodávají sojovou tyčinku Havaj v bílé čokoládě - chuť i velikost jako margotka, ale bez té tmavé čokolády, a buchta je s ní opravdu luxusní. Taky v Lidlu mají čokoládu s názvem Marcius, ta je taky stejná jako Margotka
používám sklenku o objemu 150 ml
množství vyjde na 20 středních muffinů
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Evula.U
(upraveno)
20. 7. 2018, 19:42