RICOTTOVÉ TROJÚHELNÍČKY ve sladké variantě

Potřebné ingredience
150 g hladké mouky, 200 g hustého ricottového sýru, 100 g měkkého másla, 1 KL kypřícího prášku, 1 KL vanilkového cukru, 1 celé vejce, jemný krystalový cukr na obalování, 1 žloutek a trochu mléka na potření.
Postup přípravy
Potom na pomoučené desce rozválíme plát a vykrajujeme kolečka o průměru 10 cm. Obalujeme v cukru a překládáme dle obrázkové přílohy. Pečeme do jemně zlatavé barvy asi 20/30 minut při teplotě 190 st. C.
Dobré pochutnání.

Sladké chuťovky.

Křehoučké trojúhelníčky po upečení.

Postup: Jednu stranu vykrojeného kolečka obalíme v jemném krystalovém cukru a přehneme napůl-cukrovou stranou dovnitř. Znovu jednu stranu obalíme v cukru a znovu přehneme na půlku-opět cukrovou stranou dovnitř. Vzniklé trojúhelníčky znovu po jedné straně obalíme v krystalu a vložíme na plech s pečícím papírem, cukrovou plochou nahoru a dáme péct.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé