Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

RICOTTOVÉ TROJÚHELNÍČKY ve sladké variantě

0.0
RICOTTOVÉ TROJÚHELNÍČKY ve sladké variantě

Potřebné ingredience

150 g hladké mouky, 200 g hustého ricottového sýru, 100 g měkkého másla, 1 KL kypřícího prášku, 1 KL vanilkového cukru, 1 celé vejce, jemný krystalový cukr na obalování, 1 žloutek a trochu mléka na potření.

Postup přípravy

Máslo utřeme s vejcem, ricottou a vanilkovým cukrem. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a těsto necháme 30 minut odpočívat.

Potom na pomoučené desce rozválíme plát a vykrajujeme kolečka o průměru 10 cm. Obalujeme v cukru a překládáme dle obrázkové přílohy. Pečeme do jemně zlatavé barvy asi 20/30 minut při teplotě 190 st. C.

Dobré pochutnání.

Sladké chuťovky.

Křehoučké trojúhelníčky po upečení.

Postup: Jednu stranu vykrojeného kolečka obalíme v jemném krystalovém cukru a přehneme napůl-cukrovou stranou dovnitř. Znovu jednu stranu obalíme v cukru a znovu přehneme na půlku-opět cukrovou stranou dovnitř. Vzniklé trojúhelníčky znovu po jedné straně obalíme v krystalu a vložíme na plech s pečícím papírem, cukrovou plochou nahoru a dáme péct.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie