LINECKÉ KOLÁČKY s jahodami a žloutkovou náplní

Potřebné ingredience
Ingredience na světlé těsto: 250 g hladké mouky, 4 g kypřícího prášku do pečiva, 100 g cukru, ½ sáčku vanilkového cukru, 100 g másla,1 celé vejce (střední velikost), strouhaná citronová kůra z jednoho bio citronu, malá špetka soli. Ingredience na kakaové těsto: 225 g hladké mouky, 25 g kakaového prášku, 4 g kypřícího prášku do pečiva, 100 g cukru, ½ sáčku vanilkového cukru, 100 g másla, 1 celé vejce (střední velikost), strouhaná citronová kůra z jednoho bio citronu, malá špetka soli. Ingredience na žloutkovou náplň: 500 ml horkého plnotučného mléka, 60 g kukuřičné moučky, 50 g krystalového cukru, 3 žloutky. Ostatní ingredience: Čerstvé nebo kompotované jahody, pevně vyšlehaná smetana na ozdobení, popř. strouhaná čokoláda.
Postup přípravy
Pak z obou těst vyválíme pláty, formičkou vykrájíme kolečka, která vtiskneme do košíčkových formiček a dno propícháme vidličkou. Naplněné formičky vyskládáme na plech a pečeme dle jejich velikosti asi 20-30 minut v rozehřáté troubě při teplotě 170/180 st. C.
Na žloutkový krém smícháme všechny suroviny, povaříme a zakryjeme fólií. Necháme vychládnout a potom naplníme již upečené košíčky, nebo kakaová kolečka. Obložíme čerstvými nebo kompotovanými jahodami, dozdobíme vyšlehanou smetanou. Na závěr můžeme posypat strouhanou čokoládou.

Náplň můžeme zvolit i pudinkovou, která je ve spojení s lineckým korpusem, jahodami a šlehačkou velmi lahodná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

