(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
VÝBORNÉ KOŠÍČKY S OŘECHOVOU NÁPLNÍ
Potřebné ingredience
Ingredience:
Těsto na košíčky:
300g hladké mouky
80g moučko. cukru
200g hery
1 vanilkový cukr
2 žloutky (citronová kůra z 1 citronu)
Nádivka:
1/4 l čerstvé smetany
100g mleté ořechy
100g mleté piškoty
80g moučko. cukr, rum dle chuti a 1 PL marmelády
Postup přípravy
TENTO RECEPT JSEM NAŠLA NA NETU A JE BEZVA, PROTO HO DÁVÁM I SEM
POSTUP:
Vapracujeme těsto, na hodinku do chladu, po té uždibujeme kuličky které vtlačíme prstíkama do formiček. Pokud máme formičky nové lehoučce je vymastíme herou. Těsta ať je akorát, při pečení nabudou!
Pečeme při 180°C do mírně zlatova. Po vychlazení plníme nádivkou(pro hezčí vzhled ) plníme cukrářským sáčkem s ozdobnou trubičkou.
Na nádivku: Smetanu přivedeme do bodu varu, odstavíme a chvilku necháme vychladit (tak 10m) po té přimícháme vše ostatní. pokud je řídká přidáme třeba drobečky co nám zbudou po cukroví, nebo ještě přimícháme namleté piškoty. No a rum bez toho by to nebylo ono a navíc nadivka se nám nezkazí. Vše vychladit a po té plnit!
Na konec namáčíme do čokoládové polevy a navrch dáme kousíček vlašského ořechu. Poleva by měla obsahovat trošku 100% tuku, aby se nám k sobě neslepovaly v krabici.
POSTUP:
Vapracujeme těsto, na hodinku do chladu, po té uždibujeme kuličky které vtlačíme prstíkama do formiček. Pokud máme formičky nové lehoučce je vymastíme herou. Těsta ať je akorát, při pečení nabudou!
Pečeme při 180°C do mírně zlatova. Po vychlazení plníme nádivkou(pro hezčí vzhled ) plníme cukrářským sáčkem s ozdobnou trubičkou.
Na nádivku: Smetanu přivedeme do bodu varu, odstavíme a chvilku necháme vychladit (tak 10m) po té přimícháme vše ostatní. pokud je řídká přidáme třeba drobečky co nám zbudou po cukroví, nebo ještě přimícháme namleté piškoty. No a rum bez toho by to nebylo ono a navíc nadivka se nám nezkazí. Vše vychladit a po té plnit!
Na konec namáčíme do čokoládové polevy a navrch dáme kousíček vlašského ořechu. Poleva by měla obsahovat trošku 100% tuku, aby se nám k sobě neslepovaly v krabici.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
snecka
(upraveno)
7. 12. 2008, 21:03
chci se zeptat, smetana je ta ke slehaní?? diky
snecka
(upraveno)
7. 12. 2008, 21:03
chci se zeptat, smetana je ta ke slehaní?? diky
ZANYSHOP
(upraveno)
8. 12. 2008, 14:34
@snecka
Ivan, nejlepší bude ke šlehání, ale podle mě Vám stejnou službu udělá i smatana na vaření.