NADÝCHANÉ PERNÍKOVÉ ŘEZY S ČOKOLÁDOVOU POLEVOU

Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 150 g polohrubé mouky, 2 PL solamylu, 100 g cukr krupička, ½ sáčku vanilkového cukru, ½ sáčku čokoládového pudinku, ½ sáčku kypřícího prášku do perníku, 1 PL kakaa, na špičku nože perníkového koření (nemusí být), na špičku nože mleté skořice, 2 PL hrubě nasekaných vlašských ořechů, 2 malé vejce, 2 deci mléka, 1 deci oleje, 1-2 PL meruňkového džemu (nebo švestková povidla), 1 PL rumu, špetka citronové kůry z bio citronu. Ostatní suroviny: Tmavá čokoláda na vaření a plátek másla na polevu, meruňkový džem na potření (výborné jsou švestková povidla), 1-2 PL hrubě nasekaných vlašských ořechů na ozdobu, chlebíčková forma.
Postup přípravy
Vychládlý korpus rozřízneme podélně, spodní polovinu natřeme meruňkovým džemem a přikryjeme vrchní půlkou. Vlahou čokoládovou polevou, kterou jsme si připravili spojením rozpuštěné čokolády a másla, pokryjeme celý, džemem plněný korpus, včetně boků. Ještě než poleva ztuhne, zasypeme povrch sekanými vlašskými ořechy a před krájením necháme perníček zpevnit a zaležet.
Přeji dobrou chuť.

Pokud zvolíme naplň ze švestkových povidel, do těsta je také přidáme místo meruňkového džemu, abychom docílili jednotnou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu





