(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Krtkův dortík
Potřebné ingredience
SUROVINY (forma-otevírací čtverec 26x26): Korpus: 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 3 PL kakaa, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka. Krém: 250 g tvarohu, 400 g zakysané smetany, 250ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 2 PL cukru krupice, 100g strouhané čokolády, 1 sáček práškové želatiny. Pudink do krému: 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 300 ml mléka, 2 PL cukru. Meruňková marmeláda, 3-4 banány.
Postup přípravy
Mouky smíchám s práškem do pečiva a kakaem. Bílky si vyšlehám dotuha.r Do misky dám žloutky s cukrem a postupně zašlehávám olej dohladka. Potom přidávám na střídačku mouku s mlékem a promíchám. Nakonec zlehka vmíchám sníh. Těsto rovnoměrně rozetřu do formy. Peču na 180°C, cca 25-30 minut a nechám vychladnout. Z mléka, 2 lžic cukru a pudinkového prášku uvařím hustý pudink a nechám vychladnout. Ušlehám smetanu dotuha. Tvaroh, vanilkový cukr, cukr, zakysané smetany a želatinu utřu dohladka. Po částech zašlehám vychladlý pudink. Potom vmíchám ušlehanou smetanu a nastrouhanou čokoládu. Vychladlý korpusu vydlabu asi 0,5-1 cm hluboko a nechám zhruba 1cm okraj. Vydlabanou část korpusu najemno rozdrobím. Vnitřek pomažu marmeládou (to aby korpus zbytečně nenacucal tu mokrou náplň). Naskládám rozpůlené banány a navrstvím krém. Krém posypu hustě drobečky. Lehce přitlačím a dám ztuhnout do ledničky, nejlépe přes noc.

obrázkový postup
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé