(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Rajčatová polévka s nočky

Potřebné ingredience
1 mrkev, 2 řapíky celeru, 1 stroužek česneku, 1 - 2 lžíce cukru, 2 lžíce balzamika, 1 plechovka rajčat, 500 - 700g vývaru, sůl, pepř, olej, bazalka. Noky: 125g ricotty, 100g parmazánu, 80g hladké mouky, 1 vejce, sůl, petrželka
Postup přípravy
Na oleji orestujeme mrkev a celer, ke konci přidáme česnek a cukr. Až cukr zkaramelizuje, přilijeme ocet a vaříme 2- 3 minuty. Přidáme rajčata, vývar, bazalku, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí zeleniny. Poté rozmixujeme a přecedíme. Na noky všechny ingredience smícháme, vykrajujeme pomocí lžic nočky, vaříme v osolené vodě asi 5 min., podle velikosti. Noky vkládáme do polévky až na talíři, pokapeme olivovým olejem.

...

...

...

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé