(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Makovec s jogurtem
Potřebné ingredience
Korpus: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1,5 hrnku cukru krupice, 1/3 hrnku máku, 3 vejce, 3/4 hrnku oleje, 1 hrnek mléka. Krém: 400 g bílého jogurtu, 250 g tvarohu ve vaničce, broskvová marmeláda dle chuti (dala jsem 2/3 skleničky), 4 želatinové plátky.
Postup přípravy
Suroviny na korpus krátce prošleháme, nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 190°C upečeme (asi 30 minut). Necháme vychladnout.
Želatinu namočíme na 10 minut do malého množství studené vody a pak za stálého míchání slabě zahříváme až do úplného rozpuštění. Jogurt s tvarohem a marmeládou krátce prošleháme a vmícháme želatinu. Na korpus přiložíme ráfek, nalijeme krém a necháme do druhého dne ztuhnout.
Želatinu namočíme na 10 minut do malého množství studené vody a pak za stálého míchání slabě zahříváme až do úplného rozpuštění. Jogurt s tvarohem a marmeládou krátce prošleháme a vmícháme želatinu. Na korpus přiložíme ráfek, nalijeme krém a necháme do druhého dne ztuhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
KattyV
(upraveno)
15. 1. 2021, 8:16
Vyzkouším. Upečeno. Nejen, že krásně vypadá, je i moc dobrý. Děkuji za recept.
gulda
(upraveno)
7. 11. 2020, 16:32
Ivanko, včera jsem vyzkoušela a až dnes jsem si přečetla, že mák má být celý. Já dala mletý a musím říct, že i tak je makovec výborný, lehký, osvěžující. Moc děkuji za další výtečný recept. Magda a spol.
spero
(upraveno)
7. 11. 2020, 19:12
@gulda
Magdičko, ono je to jedno, mletý nebo celý, nic tím nepokazíte. Paní se ptala, jaký mák jsem dala já, tak jsem odpověděla. Jinak Vám moc děkuji za milý komentář, udělala jste mi radost. Ivana
Paja 70
(upraveno)
5. 11. 2020, 22:55
Makovec vypadá velmi jedle. Chtěla bych ho zkusit. Jen nevím, zda jste dala mák mletý nebo celý? Dekuji za odpoved.
spero
(upraveno)
6. 11. 2020, 18:43
@Paja 70
Pavlinko, mák jsem dala celý.