Vaření beze zbytku - obiloviny na sladko
Potřebné ingredience
* uvařené obiloviny ( jáhly, pohanka, bulgur, špalda...., popř. lze i rýže, nebo kuskus - i když to není obilí
Postup přípravy
*V mém receptu jsem použila zbylé , normálně slané jáhly + bulgur, jahody, moruše, tvaroh, slunečnicová semínka. *Na hlubší pánvi rozehřejeme máslo, pokud máme semínka, jemně je opražíme. Přidáme obilniny, lžíci až dvě ( podle množství) medu, stejně marmelády, pokud nemame slané obiloviny, tak špetku soli, rozinky a vše za stálého míchání prohříváme. Až dosáhneme požadované konzistence ( obiloviny jsou již uvařené, takže stačí opravdu jen prohřát a spojit chutě), přidáme drobné, nebo nadrobno nakrajéné ovoce, prohřejeme. Necháme chvilku vychladnout a vmícháme ( pokud chceme) tvaroh.
*lze jíst teplé i studené až hodně vychlazené
* jako svačina nebo hlavní jídlo
* lze libovolně obměňovat : přidat skořici, mandle, místo rozinek jiné sušené ovoce, nasekanou mátu, kakao, nebo už při vaření dát smetanu.
*lze jíst teplé i studené až hodně vychlazené
* jako svačina nebo hlavní jídlo
* lze libovolně obměňovat : přidat skořici, mandle, místo rozinek jiné sušené ovoce, nasekanou mátu, kakao, nebo už při vaření dát smetanu.
Výsledek připraven na zítřejší cestu do školy a do práce
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé