(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
FRANKFURTSKÁ POLÉVKA
Potřebné ingredience
20 g sádla (1 lžíce)
1 střední cibule
4 štrasburské párky Dulano (150 g)
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce mleté sladké papriky
2 větší stroužky česneku
1 litr hovězího vývaru
3 střední brambory (cca 300 g)
sůl, pepř
1 lžíce sušené majoránky
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Párky nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
V hrnci rozpálíme sádlo, snížíme trochu plamen a orestujeme cibulku dozlatova. Poté přihodíme párky a za stálého míchání rovnoměrně opečeme.
Zaprášíme moukou a minutu restujeme. Pak přihodíme papriku a opět restujeme asi minutu.
Česnek oloupeme a prolisujeme do hrnce, promícháme a necháme ho rozvonět. Poté do hrnce přilijeme všechen vývar a směs rozmícháme dohladka (v polévce by neměly být hrudky). Osolíme, opepříme, přivedeme k varu, přihodíme brambory, zakryjeme poklicí a vaříme 15-20 minut.
Na konci přidáme majoránku, kterou promneme v dlaních, necháme asi minutu prohřát a můžeme servírovat.
V hrnci rozpálíme sádlo, snížíme trochu plamen a orestujeme cibulku dozlatova. Poté přihodíme párky a za stálého míchání rovnoměrně opečeme.
Zaprášíme moukou a minutu restujeme. Pak přihodíme papriku a opět restujeme asi minutu.
Česnek oloupeme a prolisujeme do hrnce, promícháme a necháme ho rozvonět. Poté do hrnce přilijeme všechen vývar a směs rozmícháme dohladka (v polévce by neměly být hrudky). Osolíme, opepříme, přivedeme k varu, přihodíme brambory, zakryjeme poklicí a vaříme 15-20 minut.
Na konci přidáme majoránku, kterou promneme v dlaních, necháme asi minutu prohřát a můžeme servírovat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marcelka1976
(upraveno)
31. 3. 2023, 3:53
Polévka je vynikající.
jananovazak
(upraveno)
4. 4. 2023, 20:45
@marcelka1976
Děkuji za komentář, jsem ráda, že chutnala.