Zobrazit přihlášovací formulář

Bruselský dort

0.0
Bruselský dort

Potřebné ingredience

3 vejce ,10dkg cukru 4-6PL vody ,10dkg hladké mouky a 5dkg bramborového škrobu
Krém:
3/4L mléka 4 vanilkovými pudinky.
3PL moučkového cukru. 3/4 másla s cukr podle chuti vaječný koňak(rum), 2 šlehačky 2 ztužovači . 1 šlehačka nebo zakysané smetana dosladíte podle chuti, mandarinky

Postup přípravy

Piškot:
3 bílky dám šlehat s 10dkg cukru 10-15 minut a do tuhého sněhu zašlehám po jednom žloutky. Dále 4-6PL vody (uvidíte, těsto nemá být moc tuhé) a 10dkg hladké mouky a 5dkg bramborového škrobu ( půl na půl se mi také osvědčilo, vyzkoušejte a nebojte se toho) Peču na horkovzduch 160 stupňů cca 35 minut, vyzkoušejte špejlí!
Krém:
3/4L mléka svaříme s 4 vanilkovými pudinky.
Je opravdu moc tuhý, tak ještě vlažný vyšlehejte s 3PL moučkového cukru. Vedle si utřete 3/4 másla s cukrem podle chuti a toto přimíchávejte do vyšlehaného pudinku. Pak přidejte vaječný koňak(rum), pomalu, až vznikne krásně hladký krém.
A nakonec: 2 šlehačky vyšlehat se 2 ztužovači . Jednu šlehačku můžete nahradit malým kelímkem zakysané smetany a dosladíte podle chuti. Dozdobit mandarinkami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie