Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept

Kuřecí prsa "Francese"

0.0
Kuřecí prsa "Francese"

Potřebné ingredience

2 kuřecí větší prsa

půl šálku hladké mouky

3 vejce

1 hrst čerstvé petrželky

50g jemně nastrouhaného parmazánového sýra

250ml bílého vína (níže alternativa i pro nealko verzi a dá se sehnat i víno bez obsahu alkoholu)

250ml kuřecí vývar

2 stroužky česneku

4 lžíce olivového oleje

4 lžíce másla

polovina většího citronu

sůl a pepř

Postup přípravy

Vajíčka, sůl, pepř, nasekanou petrželku (půl hrsti) promícháme vidličkou a přisypeme parmazán. Pořádně zamícháme. Necháme odpočívat.

Rozřízněte prsa, aby jste buď utvořili dlouhé plátek, tím pádem řez nedokončujte, nebo je prostě jen podélně rozřízněte a utvořte 4 plátky. Je také možné rovnou koupit 4 menší prsa, které už nebudete řezat.

Poté přes fólii maso jemně naklepejte z obou stran. Obalte v mouce, přebytečnou mouku oklepte.

Přichystejte si větší pánvičku, rozehřejte na ní 4 lžíce olivového oleje a 2 lžíce másla.

Maso obalené v mouce a oklepané, vložte do parmazánové směsi a šup na pánev opéct. Pečte na každé straně cca 4 minuty (záleží na tloušťce). Po opečení dejte na talíř odpoč

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie