Kuřecí prsa "Francese"
Potřebné ingredience
2 kuřecí větší prsa
půl šálku hladké mouky
3 vejce
1 hrst čerstvé petrželky
50g jemně nastrouhaného parmazánového sýra
250ml bílého vína (níže alternativa i pro nealko verzi a dá se sehnat i víno bez obsahu alkoholu)
250ml kuřecí vývar
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
4 lžíce másla
polovina většího citronu
sůl a pepř
Postup přípravy
Vajíčka, sůl, pepř, nasekanou petrželku (půl hrsti) promícháme vidličkou a přisypeme parmazán. Pořádně zamícháme. Necháme odpočívat.
Rozřízněte prsa, aby jste buď utvořili dlouhé plátek, tím pádem řez nedokončujte, nebo je prostě jen podélně rozřízněte a utvořte 4 plátky. Je také možné rovnou koupit 4 menší prsa, které už nebudete řezat.
Poté přes fólii maso jemně naklepejte z obou stran. Obalte v mouce, přebytečnou mouku oklepte.
Přichystejte si větší pánvičku, rozehřejte na ní 4 lžíce olivového oleje a 2 lžíce másla.
Maso obalené v mouce a oklepané, vložte do parmazánové směsi a šup na pánev opéct. Pečte na každé straně cca 4 minuty (záleží na tloušťce). Po opečení dejte na talíř odpoč
Rozřízněte prsa, aby jste buď utvořili dlouhé plátek, tím pádem řez nedokončujte, nebo je prostě jen podélně rozřízněte a utvořte 4 plátky. Je také možné rovnou koupit 4 menší prsa, které už nebudete řezat.
Poté přes fólii maso jemně naklepejte z obou stran. Obalte v mouce, přebytečnou mouku oklepte.
Přichystejte si větší pánvičku, rozehřejte na ní 4 lžíce olivového oleje a 2 lžíce másla.
Maso obalené v mouce a oklepané, vložte do parmazánové směsi a šup na pánev opéct. Pečte na každé straně cca 4 minuty (záleží na tloušťce). Po opečení dejte na talíř odpoč
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé