(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Tiramisu
Potřebné ingredience
Na 100g mascarpone 1 vajíčko, 1 polévková lžíce cukru krystal. Cukrářské piškoty, rozpustná káva, mandlové aroma nebo amaretto, špetka soli, granko na posypání.
Na pekáček na fotce jsem použila velké balení cukrářských piškotů z Lidlu, mají i v Penny 400g a 2 balení mascarpone po 250g.
Postup přípravy
> nejprve si do hlubšího talíře udělejte rozpustnou kávu - čím silnější, tím bude tiramisu kavovější (já používám poměr zhruba 2 vrchovaté lžičky na 200ml), pak přidejte pár kapek mandlového aroma nebo amaretto a nechte vychladnout
> vajíčko rozdělit na bílek a žloutek - bílek vyšlehat do sněhu se špetkou soli, žloutek utřít s cukrem
> ke žloutku s cukrem přidat mascarpone a pak lehce vmíchat i sníh a je hotový krém
> nyní už jen klást do mističek nebo pekáčku piškoty namočené v kávě (stačí opravdu jen rychle namočit - jen aby se celý piškot kávy dotkl, ale ne víc, pak je to kaše), po vrstvě piškotů dát vrstvu krému a ještě jednou piškoty a krém. Navrch pak zasypeme krém grankem přes sítko a dejte na noc do ledničky.
> vajíčko rozdělit na bílek a žloutek - bílek vyšlehat do sněhu se špetkou soli, žloutek utřít s cukrem
> ke žloutku s cukrem přidat mascarpone a pak lehce vmíchat i sníh a je hotový krém
> nyní už jen klást do mističek nebo pekáčku piškoty namočené v kávě (stačí opravdu jen rychle namočit - jen aby se celý piškot kávy dotkl, ale ne víc, pak je to kaše), po vrstvě piškotů dát vrstvu krému a ještě jednou piškoty a krém. Navrch pak zasypeme krém grankem přes sítko a dejte na noc do ledničky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé