Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

MAMINČINA BÁBOVKA

0.0
MAMINČINA BÁBOVKA

Potřebné ingredience

200 g cukru, 2 vejce, 2 dl oleje, 1 vanilkový pudink, 1 hrnek mléka (asi 1/4 l), 400 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, kakao pokud chcete mramorovanou

Postup přípravy

Vejce utřeme s cukrem, přidáme olej a pudinkový prášek a promícháme. Nakonec střídavě vmícháme mouku s práškem do pečiva a mléko. Pokud chceme mramorovanou bábovku, část těsta obarvíme kakaem. Nalijeme do formy (vymazat a vysypat dle druhu formy), u mramorované nejdříve část bílého těsta, pak tmavé těsto a zbytek bílého těsta. Pečeme asi na 160 - 170 stupňů cca 50 min. Raději pomaleji, bábovka pak nevzejde tak rychle a nepopraská nebo jen minimálně (i když popraskání na chuti nic nemění :o) ). Po vychladnutí sypeme moučkovým cukrem.
Dobrou chuť.
Bábovka je vláčná, žádná dusivka. "Vyrostla" jsem na ní :o) Takže teď už je to vlastně babiččina bábovka :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Gabrioletka 15. 4. 2008, 10:22
Dobrý den Pavlíno, chtěla jsem Vám moc moc pochválit bábovku, je výtečná (zajic), lepší jsem dlouho nejedla (C) díky za recept Gábina (child6)
PavluskaK 16. 4. 2008, 10:30
@Gabrioletka Děkuji, no klasika je klasika... ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie