Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Puchýřky na dlaních

0.0
Puchýřky na dlaních

Potřebné ingredience

Prosím o radu.

Postup přípravy

Sestra má na dlaních malé puchýřky (něco jako od kopřiv),které svědí hlavně v noci. U lékaře zatím nebyla. Nevěděl by někdo jak nad svědivými puchýřky vyzrát? Vůbec neví,jak k tomu přišla. Móc děkuji za rady.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Harvester 17. 1. 2013, 21:01
Zkuste Tepezcohuite pomádu, mě pomáhá pravidelně a funguje: http://tepezcohuite.eu
syfal 25. 4. 2009, 14:57
může to být také pátá nebo šestá dětská nemoc, potom je to infekční
anele 10. 4. 2008, 13:20
Všem moc moc děkuji za rady pošlu je sestře. Díky (F)
fojaa 9. 4. 2008, 20:06
Také jsem to kdysi měla,když jsem přepírala v ruce kojenecké věcičky.Masti od kožaře mi nepomáhaly,kortikoidy zavrhuji a dlaně jsem měla až do krve.Pomohl mi pan bylinkář,když mi dal mast s kořenem kostivalu /rozdrcený a smíchaný s domácím sádlem/.Během tří dnů jsem měla klid.Jana
sympatie 9. 4. 2008, 19:57
I já mívám tyto pupínky, mě docela pomáhu Triamcinolon-tinktura. Jakmile se pupínky objeví, potřu si je, ony zaschnou a mám pokoj. Nejčastěji se objevují když něco dělám v gumových rukavicích a ruce se zapaří, nebo po přípravku na mytí nádobí - PUR.
mpt87 9. 4. 2008, 19:36
Mně se dělají šíleně svědící pupínky podlité vodou na obou rukou, naše Dr na kožním to od malička nazývá zvláštním druhem atopického ekzému. Píše mi kortikoidy a stejně to nepomáhá, jediné co mě trochu zachrání, jsou tabletky proti svědení na noc, ale je to kolotoč . a celý život . je mi 30 +o(
aweii 9. 4. 2008, 19:51
@mpt87 tak mám to samé a někdy to tak svědí že se skoro drbu do krve a hlavně v noci (6) :-@
Kamek 9. 4. 2008, 19:11
Zkuste natírat mastí Canesten,může to být nějaká plíseň
Vlasta V. 9. 4. 2008, 18:18
Já to ted mám na pravé ruce na prostředníčku,natírám Duofilmem,sice je to na bradavice,pálí to,jako das,ale pomáhá mně to (Y)
stuche 9. 4. 2008, 17:31
Asi před 7 roky se ,i dělalo to samé na ploskách nohou a zmizelo to asi po roce samo od sebe.
hřešilka 9. 4. 2008, 16:30
ahojky, nevím, jestli je to to samé, ale pokud ne, snad alespoň někomu pomůžu. Před osmi roky se mi po porodu syna začali dělat pouze na pravé ruce svědící puchýřky, ve kterých se tvořila tekutina a po čase praskly, chvíli byl klid a pak na novo. Loni jsme měli jet s manželem na dovolenou k moři a protože to bylo po rokách bez dětí, chtěla sem si to užít se vším všudy. Ale....můžu si užívat s takovýma puchýřkama, které mě trápí už tolik roku???? Šla jsem na kožní-nic, byla sem u praktického aby mi vzal z těch puchýřků stěry, výsledek-nic!!!!!!! NIC, NIC? NIC!!!!! Byla sem vzteky bez sebe, že sem udělala toto: sedla sem si do horké vany a pořádně si tu ruku nechala napařit a rozmočit, pak sem vzala kartáček(takový ten běžný na čištění všeho možného) a doslova sem si tu ruku vydřela s tím kartáčkem do krve!!! Bolest byla celkem velká, ale můj vztek-že mi nikdo nepomůže a že mi není pomoci byl mnohem větší. Po té sem si ruku umyla vlažnou vodou a šla spát. Ráno jsem měla ruku samý strup a pod nehtem prsteníčku spoustu hnisu. Pár dní se mi pod nehtem tvořil opakovaně hnis a pak to přišlo. Nehet mi začal slézat. (prostě, jako když by rostl dál, ale odděloval se od kúžičky ze které vyrůstá nehet)Když byl asi v půlce slezlý a měla sem tam díru, začal mi růst nový nehet a dost takový deformovaný. Postupně tento deformátor odrůstal a teď mám pěkný nehet ale........Hlavně už nemám žádné puchýřky!!!!!!! Od doby, co mi nehet slézl sem přestala mít jakékoliv problémy s puchýřky. Nemám vůbec nic a to si můžu ruku máčet v čemkoli i třeba v pulirapidu, když čistím a nic, prostě nic!!!!!!!. Takže tím vám milé dámi nechci naznačovat, aby jste dělali to co já s tím kartáčkem, ale pouze to, aby ste trvali na pořádném vyšetření krve a odběrech s místa ložiska. Ono se to nezdá, stačí malá ranka, které si ani nevšimnete a když se vaše tělo neubrání, vznikne tam hluboko pod ložisko, které pak dělá takovou paskudu. V mém případě to ložisko bylo pod tím nehtem a dokud neslézl, nebyl klid. Takže pokud máte podobný problém, zapomeňte na to, že vám pomůže pomoc z venčí (mastičky, výluhy, dezinfekce apod.) Snad sem alespoň někomu tímhle článkem pomohla. Jáse tímto trápila přes sedum roků a přitom to byla celkem banální věc, která se mohla už dávno vyřešit. Samozřejmě, že by s mím postupem žádný doktor nesouhlasil, tak mu zkuste navrhnou alespoň vyšetření, které sem výše uvedla. Tak všem přeji hodně úspěchů v léčbě a brzké vyléčení (L)
Gabogabo 9. 4. 2008, 15:33
Pustulózní psoriáza je zcela odlišná od předchozích. Jedná se o puchýřky (=pustuly) na dlaních či ploskách. http://www.ordinace.cz/clanek/lupenka-psoriaza/ (F)
anele 9. 4. 2008, 15:41
@Gabogabo děkuji za radu poslala jsem sestře.Elena
aweii (upraveno) 9. 4. 2008, 15:36
má to jen na rukou a loupí se jí pak?
anele 9. 4. 2008, 15:36
@aweii Dobrý den Evo,tak prý se jí ten puchýřek sloupne asi po týdnu
aweii 9. 4. 2008, 15:40
@anele taky se mi dělájí nějaký pupínky, před rokem jsem byla na kožní a brala mi vzorek abych to neměla lupénku a nemám. Nevím co je to za pupínky ale opakovaně se mi dělají a jen přes zimu. Pomáhá mi jen stříkat si ruce dezinfekcí.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie