(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Lazaně
Potřebné ingredience
Bolonská omáčka:
1/2kg mletého masa
trošku oleje
1rajčatový protlak
3 stroučky česneku
1 masox
2dcl vody
1dcl ostrého kečupu nemusí být když jsou malé děti
Postup přípravy
maso dáme napanvičku s rozehřátým tukem a orestujeme,přidáme protlak namačkaný česnek,vodu masox a kečup a vaříme asi hodinu,můžeme ještě dochutit harmonii chuti.Když se mi maso nerozpadněe a zůstanou větší kousky vezmu ponorný mixér a vše rozmixuji někdy dělá mleté maso velké kusy a nerozpadne se.
Lazaně bud si dělám své nebo koupim
domácí je to klasické nudlové těsto
1 vejce
polohruhá mouka
udělám testo které vyválím na placku a nakrájím obdelníčky ty uvařím ve vařící vodě,vařím půl minuty
Bešamel
400ml mléka
100ml smetany nemusí být může být jen mléko
1lžíce polohrubé mouky dobre rozmícháme
na dno pekáčku naskládáme lazaně na ně nalijeme bolonskou omáčku zaly jeme bešamelem,dáváme tři vrstvy na sebe končíme bašamelem a nakonec zasypeme strouhaným sýrem,pečeme 40minut na 20stupnů
Lazaně bud si dělám své nebo koupim
domácí je to klasické nudlové těsto
1 vejce
polohruhá mouka
udělám testo které vyválím na placku a nakrájím obdelníčky ty uvařím ve vařící vodě,vařím půl minuty
Bešamel
400ml mléka
100ml smetany nemusí být může být jen mléko
1lžíce polohrubé mouky dobre rozmícháme
na dno pekáčku naskládáme lazaně na ně nalijeme bolonskou omáčku zaly jeme bešamelem,dáváme tři vrstvy na sebe končíme bašamelem a nakonec zasypeme strouhaným sýrem,pečeme 40minut na 20stupnů
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
aenja
(upraveno)
15. 2. 2012, 10:51
prosím, proč mleté maso vařit hodinu?
smíšek
(upraveno)
15. 3. 2006, 21:30
Já dávám do jedné vrstvy ještě španát a je to taky moc dobrý a pěkně barevný Táňa.