Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Labutě z odpalovaného těsta

0.0
Labutě z odpalovaného těsta

Potřebné ingredience

těsto:500 ml vody
130 g tuku
300 g hladké mouky
7 vajec
špetka soli
krém: 1l mléka
4 vanilkové pudinky
180 g moučkového cukru
200 g másla

Postup přípravy

Vodu s tukem a solí uvedeme do varu a postupně vmícháme mouku.Dobře promícháme a vaříme tak dlouho až se těsto nelepí. Provařené těsto odstavíme z plotny, částečně vychladíme a do vychladlého vmícháme jedno vejce po druhém. Hotové těsto vložíme do sáčku se zdobícím koncem - hvězdička, a stříkáme je na pečící papír. Buď stříkáme větrníky, z kterých následně děláme labutě, nebo věnečky. Vkládáme do trouby na 180 stupňů a pečeme do zlatova. Před pečením můžeme věnečky potřít rozšlehaným vejcem. Po upečení věnečky rozkrojíme a po vychladnutí plníme vanilkovým krémem.

krém: - nejprve dobře provaříme pudinkovou kaši, za stálého míchání vychladíme, a přidáváme po částech rozměklé máslo, stále třeme nebo šleháme a nakonec vetřeme moučkový cukr.

hotové těsto

stříkáme těsto va plech

těsto na plechu

upečené

hotové

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zofiniatko 2. 9. 2008, 11:20
prosím ťa mohla by si mi napísať presný popis ako spájaš tie labute??? prosím!!!!!!!!!! na spodok dáš jedno prekrojené kolečko, plné, potom plnku, a vrch toho kolečka vlastne rozrežeš napoly a dáš navrh krému, spolu s krkom????????? dakujem moc za odpoveď
arabelka 3. 9. 2008, 17:05
@zofiniatko PŘESNĚ TAK, na plech nastříkám těstem plné kolečko - po upečení rozřežu napůl, do spodu dám krém, vrch rozkraju na půl jako křídla a zvlášť mám upečené krky .Ty pak jen zasadím do krému (Y). Ať se vydaří (L)
pimpas 2. 5. 2008, 9:54
mňamky to, to vypadá užasně, musím zkusit, miluji takové dobroty (zajic)
arabelka 2. 5. 2008, 18:11
@pimpas Určitě zkuste, není to nijak těžký recept. (L)
arabelka 18. 4. 2008, 15:49
Děkuji mockrát zapochvalu (L)
cucoriedka 17. 4. 2008, 12:26
Hned bych si je dala !!!! (zajic) tyto mnamky z odpalovaneho testa MILUJU !!!! (H) :-p Mate to pekny (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie