Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

věnečky z odpalovaného těsta

0.0
věnečky z odpalovaného těsta

Potřebné ingredience

Na věnečky: 250 ml studené vody, 250 ml oleje,špetku soli, 6 - 7 ks vajec,280 g hrubé mouky
na Krém: 1 l mléka, 3 sáčky pudingu vanilkového, 250 g Hery250 g másla ,12 lžic cukr moučky
Poleva: 1 sáček citronové polevy

Postup přípravy

TĚSTO: Dáme vařit studenou vodu s olejem a špetkou soli a jakmile přivedeme k varu, postupně pomalu vmícháme 280g hrubé mouky. Ztlumíme a prováříme, až se hmota spojí dohromady. Nesmíme vařit ve vodní lázni. Vypneme a musíme nechat vyjít páru, občas promícháváme. Napůl zchladlé přendáme do mísy a šleháme s celými vejci (asi 6 nebo 7 vajec). Uděláme těsto, které není tuhé ani řídké. Hmotu dáme do zdobícího sáčku. Na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme kolečka a vždy na jedno kolečko nastříkáme na vrch ještě druhé kolečko. Dáme péci do předehřáté trouby na 180°C asi tak 15 minut do růžova. Otevřít nejdříve po 10 minutách. Pokud se trouba otevře dřív, tak se věnečky srazí. Ještě vlažné věnečky rozkrojíme. Zchladlé naplníme krémem a polejeme citronovou polevou.
KRÉM: Dáme vařit 1 l mléka s třemi vanilkovými pudingy. Puding dáme vychladit a přimícháme k tomu 1 Heru, 1 máslo a 12 vrchovatých lžic cukr moučky. Rozšleháme do hladka. Poté plníme věnečky. Věnečky nakonec polejeme citronovou polevou nebo posypeme cukrem moučkou.
Poleva: 30 dkg cukru, 3 lžíce vřelého mléka, 2 - 3 lžíce citronové šťávy z vymačkaného citronu, vše rozmíchat a polévat věnečky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie