Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

-Věnečky z odpalovaného těsta s postupem-

0.0
-Věnečky z odpalovaného těsta s postupem-

Potřebné ingredience

Holky zvládnete každá. Toto jsou moje první věnečky a jsou úžasné a velmi chutné!!! Z této dávky cca 21kusů. Záleží jak velké děláte. Já dělala takovou tu klasiku. "Nejsou jako z cukrárny, ale určitě si pošmáknete :)." Potřebujete na těsto: 1/4l vody, 100g másla, 150g hl. mouky, 3 vajíčka Na krém: 1 puding, 300ml mléka, 1 máslo, 5 lžic cukru, rum podle chuti, (můžete zvolit vlastní krém)

Postup přípravy

Postup těsto:
K varu přivedeme vodu a máslo, vypneme plamen a vmícháme mouku - nebojte se zabrat při míchání :). Můžete těsto sem tam promíchat. Jakmile těsto zchladne, vmícháme postupně každé vajíčko. Poté naplníme pytlík a děláme věnečky. Já si vymazala plech a skleničkou udělala předlohu (jde to rychle a každý je téměř stejný). Pečeme na 200 cca 20-25minut. Věnečky rozkrojíme, dokud jsou teplé, potom by se mohly lámat!

Krém:
Z pudingu a mléka uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Máslo a cukr ušleháme do pěny a přidáváme vychladlý puding. Můžeme přidat rum.

Jakmile máme hotovo, plníme věnečky krémem, a buď pocukrujeme, nebo uděláme polevu. Já si koupila fondán 1kg za 45,- což si myslím, že se hodí a věnečky jsou hotové. Kdo chce, může přidat do věnečků šlehačku. Jinak fondán jsem rozpustila ve vodní lázni s kapkou vody. Fondán jsem volila podle oka raději méně a potom kdyžtak dodělat. Jen trochu zahřát a vypnout plamen. Voda musí být horká, ale vám fondán netuhl. A nakonec potřeme věnečky. Mňam mňam:)

Těsto a předloha

Upečeno

Připravené a rozkrájené věnečky

Připravený krém

Roztopený fondán

Máme hotovo

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jeremy 4. 5. 2012, 13:27
(clamp) (clamp) (clamp) (Y)
Pipotka 30. 5. 2010, 18:37
Kamčo vypadají nádherně :-o :-o :-o Jen by jste měla maličko upravit recept a dát ho do receptů s postupem. Tak ho najde určitě mnohem více lidí, kterým se váš recept bude určitě hodit. Mě se úplně sbíhají sliny 8o| 8o| 8o| 8o| (zajic) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie