Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

RYCHLÉ A SNADNÉ VĚNEČKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA

0.0
RYCHLÉ A SNADNÉ VĚNEČKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA

Potřebné ingredience

Na těsto: 250 ml vody, 100 ml oleje, špetka soli, 20 dkg hladké mouky, 5 vajec (pokud jsou velká, stačí 4) Na náplň: 2 vanilkové pudinky, 1 litr mléka, 80 g cukru, 160 g hery, 2 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce rumu Poleva: 150 g cukru moučka, pár kapek oleje, 1 lžíce rumu, 3 lžíce horké vody (nemusí být), 3 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

Do hrnce dáme 250 ml vody,100 ml oleje a špetku soli a za stálého míchání vaříme, až to vře přidáme 20 dkg hladké mouky. Těsto je hotové, když se nám začíná odlepovat od hrnce. Pak ho dáme vychladnout a do studeného vmícháme po jednom 5 vajec (pokud jsou velká, stačí 4).
Pak vyložíme plech pečícím papírem, těsto dáme do zdobícího sáčku s průměrem tak 1cm a stříkáme ho na plech do tvaru koleček (aby byly věnečky velikosti asi jako z obchodu, děláme kolečka o průměru asi 5-6cm). Pozor, mezi kolečky musí být větší mezery, protože při pečení dost nabydou.
Pečeme v horké troubě dokud těsto hodně nevyskočí , pak troubu ztlumíme a dopečeme (troubu neotvíráme nebo nám věnečky správně nevyskočí!).
Všechny suroviny na krém dáme do hrnce a svaříme. Vaříme jako pudink, dokud hmota nezhoustne. Rum vmícháme až když vypneme sporák. Náplň mícháme do úplného vychladnutí, aby nám nevznikl škraloup.
Cukrovou polevu připravíme tak, že všechny suroviny společně řádně rozmícháme.
Po vychladnutí věnečků i krému, věnečky podélně rozřízneme a naplníme pudinkovým krémem a potřeme cukrovou polevou. Dáme vychladit.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jeremy 4. 5. 2012, 13:24
(clamp) (clamp) (clamp) (Y)taky se ho bojím, ale vyzkouším, díky...mohu se zeptat, kolik je těch věnečků z této dávky? *-)díky...hezký den. (F)
Jxsara 5. 3. 2011, 9:57
Chtěla bych vyzkoušet,nedoť je miluju ale nějak nemám odvahu.... ,-) (clamp) (clamp)
Bobanek 6. 3. 2011, 10:27
@Jxsara Zdeni, taky jsem je dělala poprvé, ale to odpalované těsto, kterého jsem se vždycky bála, je opravdu hrozně rychlé a snadné :-). Určitě se Vám povede :-). Jitka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie