Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Rybí nákyp se špenátem

0.0
Rybí nákyp se špenátem

Potřebné ingredience

1 kg mražených rybích filetů /treska,pangas,file,..../,mražený špenát /kupuji BIO listový v Plusu,ale může být i obyč./, 3 vejce, trochu mléka - tak 0,3 - 0,4 l,trochu hl.mouky - 2nebo 3 polévkové lžíce, máslo,sůl,česnek,koření na mořské ryby

Postup přípravy

Pekáč vymažeme máslem,poklademe omyté,osolené a okořeněné ryby,navrch nasypeme špenát, ten taky osolím. Dělám z toho listového, tak nevím,jak to bude vypadat s tím rozemletým.Přikryji alobalem a dám do trouby cca půl hodiny péct, pak sliju vodu, kterou pustí špenát dám ještě chvíli /tak 10 minut/ péct odkryté. Mezitím ve větší skleničce rozkvrdlám vajíčka, přidám prolisovaný česnek, zaleju mlékem. Tuto směs zahustím trochou hladké mouky a naleju na ryby. Peču tak dlouho, dokud se zálivka nesrazí a nevytvoří se kolem pekáče hnědá kůrka. Je to výborný, rychlý.... nezmaže se moc nádobí. Ryby dávám radši bez kostí, ať se v tom nemusíme přehrabovat.
Přeju dobrou chuť.
Ještě jsem zapomněla dodat, že místo špenátu lze použít jakoukoliv zeleninu, např. pórek, brokolici nebo mraženou směs kukuřice,mrkev a hrášek. Podle chuti nebo podle toho, co se zrovna válí v mrazáku. :-)

ještě jedna fotka

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mahajka 25. 7. 2008, 19:51
děkuji za super inspiraci , dělala jsem ho z toho mraženého a výborná mňamka (Y) (Y) (L) (L)
karca90 26. 7. 2008, 11:30
@mahajka Nemáte zač, hlavně že chutnalo....... (Y) (Y)
raskynka 15. 6. 2008, 6:54
teda se spenatem jsem rybicku jeste nezkousela,tak je asi na case zmena (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
karca90 19. 6. 2008, 10:32
@raskynka Nám to moc chutná, vařím tak 1x za 14 dní, protože moc receptů na úpravu ryb neznám. A hlavně se tady nezamatlá moc nádobí...... ;-) ;-) (L)
SPEJCHY 17. 4. 2008, 17:25
hmmm mnamka,děkuji za inspiraci,určitě zítra vyzkouším (Y) (Y) a Plus mám vedle :-) tak špenátek bude (Y) ještě jednou díky (L)
karca90 17. 4. 2008, 21:32
@SPEJCHY tak dejte vědět jak chutnalo......... (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie