Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Marokánky

0.0
Marokánky

Potřebné ingredience

1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
5 dkg másla
5 dkg hladké mouky

nadrobno nasekaná směs z kandovaného ovoce,ořechů, mandlí,rozinek

Postup přípravy

Mléko,máslo a mouku vaříme ve vodní lázni do zhoustnutí,pak přidáme nasekané ořechy a ovoce, vznikne nám hustá vláčná kaše,kterou ponecháme ve vodní lázni.
Na hodně vymaštěný a moukou vysypaný plech klademe lžičkou malé placičky,pečeme až zrůžový okraj,hned teplé sundat z plechu a uložit na rovnou plochu. Spodní stranu lze pomazat čokoládovou polevou.

Pro vyznavače marokánek doporučuji péct z dvojité dávky :o) u nás si pochutnáváme na marokánkách i bez polevy a jsou vždycky jako první pryč :o) :o(

Dobrou chu´tku !

...kaše z másla,mouky a kondenz. mléka.....

...vsypeme směs ořechů,rozinek a ovoce...

...hotová voňavoučká kaše :o) ....

...placičky na vymazaném a vysypaném plechu...upečeme....

... hotovo ... :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jarra75 8. 12. 2007, 8:37
(Y) ahojky tak jsem pekla ty vaše marokánky a jsou jedna básen (kolednici). Pekla jsem je na pečícím papíře a jdou dobře sundat, jsou fakt moc dobré (jidlo)kdo je chutnal pochvaloval, ještě jednou díky za recept a přeji hezké vánoce (banky) (andel) (darecek) (stromecek) papa jarka (hello) (hello)
jad 1. 4. 2007, 10:11
Prosím, jak dlouho a na kolik stupňů se pečou? *-) :-$
smatanka-mona 12. 12. 2006, 20:50
Tak já jsem pekla nadvakrát-včera i dnes.. :-)Jelikož mi včera došla hrubá mouka na vymazání plechu,dala jsem je na pečící papír a nějak se jim nechtělo dolů :-)Takže dnes na plechu a jsou vynikající!!!
ruzovka 13. 12. 2006, 14:59
@smatanka-mona Jujda....někdo říká jdou i z papíru...někdo zase říká že ne..... 8o| :-) asi zůstanu u svého vyzkoušeného vymazaného a vysypaného plechu :-) :-D
kristynahal 12. 12. 2006, 17:32
Dobrý den Jani, tak jsem je právě upekla. A jsem smutná, neroztekly se mě. Jsou to spíš takové nafoukle kolečka. Co jsem udělala špatně? Až ted jsem četla ,že se pečou na 200stupnů, já to pekla na málo. TAk asi tím to bude. Tak snad příště se podaří. :-(
ruzovka 13. 12. 2006, 14:55
@kristynahal Jééé,to mě mrzí že se nevyvedly... za vinu bych to dávala také nejspíš té nízké teplotě,protože jinak mě nic jiného nenapadá :-) Ale jinak poživatelné jsou ne? :-) (F) J.
pinka 10. 12. 2006, 17:23
Dobrý večer Jani! Dnes jsem vyzkoušela Vaše marokánky a jsou opravdu super (Y) (Y) (Y) Jsou tak dobré, že na ně chodí i manžel,který říká že cukroví stejně nejí. Máte pravdu, budu muset udělat ještě jednu dávku. (F) (F) (F)S pozdravem Žákulky :-[
ruzovka 10. 12. 2006, 22:58
@pinka To mě těší že chutnají :-) a věřte mi,že manžela co na cukroví není a nechodí na něj,mám doma taky :-D :-D ach ti muži :-P :-D
bikucek 10. 12. 2006, 14:41
Jani a prosím Vás na kolik stupňů je pečete? Díky Simona
ruzovka 10. 12. 2006, 23:00
@bikucek Simčo,dávám marokánky do vyhřáté trouby na 200 °C a až se trochu "roztečou" tak uberu na 175°C, ale to nejlíp poznáte sama.... J. :-)
smatanka-mona 8. 12. 2006, 22:02
Kolik asi dáváte té nasekané směsí?Aspon přibližně..
ruzovka 8. 12. 2006, 23:54
@smatanka-mona Na dvojitou dávku dávám 1 kandovaný chlebíček, 1/2 balíčku rozinek (nebo podle vaší oblíbenosti), 1 balíček lískáčů,mandlí a zbytek je z vlašáků - na váhu těch ořechů bude podle oka dobře přes 30 dkg (nikdy jsem nevážila) ... uvidíte podle konzistence :-) (Y) hodně zdaru :-)
Nikis. 8. 12. 2006, 12:55
Výbornééééé (Y) (Y) (Y) Pekla jsem to poprvé, i když jsem si slíbila, že žádné novinky letos zkoušet nebudu, ale toto mě dostalo a je to rychlovka, oproti jinému cukroví mi to příjde jako hračka a je to strašně dobré (Y) (Y) (Y) Pekla jsem to na pečícím papíře a nechala jsem to na něm i vychladnout, krásně to jde dolů :-D :-D :-D
ruzovka 8. 12. 2006, 21:51
@Nikis. Bezvááá.... zkusím to teda na papíře,dík za tip (Y) :-P :-D :-)
Kikina1 6. 12. 2006, 9:22
NĚJAKÉ FOTO BY NEBYLO? ;-)
ruzovka 6. 12. 2006, 14:03
@Kikina1 Fotky zatím nemám...ale mohla bych nafotit až budu marokánky péct :-) :-P, což bude až tak týden před Vánoci :-) J.
Kikina1 4. 12. 2006, 10:16
Jano, chci se zeptat na dvě věci - jednak, jak dlouho to asi trvá, než to v té vodní lázni zhoustne a druhá otázka - zda se musí nutně dávat na vymazaný a vysypaný plech, zda by nebylo lepší dát na pečící papír? Díky MK
ruzovka 4. 12. 2006, 22:36
@Kikina1 Marcí :-) tak jednak - příprava samotné hmoty není zdlouhavá,je to za chviličku cca 10 - 15minut,časově náročnější je to spíš s tím kladením na plech a druhak s marokánkami na pečícím papíru nemám zkušennost,takže bohužel nemohu poradit a ani si to netipnu... :-( :-P :-) J.
Sabatt 8. 12. 2006, 21:00
@ruzovka já zkušenost s pečícím papírem mám z loňska,marokánky se nám na to dost přilepily a šly těžko sundat,papír se s nima trhal ;-)
Nikis. 16. 12. 2010, 10:37
@Sabatt Sice nechápu, že odpovídám na 4 roky starý komentář, nicméně :^) ,-) Neměla jsi to světlý pečící papír? Ten se mi rve se vším +o( Já je peču na hnědém a jdou sundat krásně (Y)
ednet 1. 12. 2006, 18:37
Tak Jani mám upečeno,je to veliká dobrota,jen jsem neměla kandované ovoce,takže je to bez něj,ale i tak se povedly na 100%.Moc díky za super recept! (Y) :-)
ruzovka 4. 12. 2006, 9:30
@ednet Není zač....už mám na ně taky chuť a mňamka je to i bez toho kandovaného ovoce..... (Y) :-)
Magdik 27. 11. 2006, 22:08
Jani, mohla bych se zeptat, jak dlouho dopředu je třeba je upéci? Chtěla bych je letos vyzkoušet ;-). Díky (F) Magda
ruzovka 1. 12. 2006, 12:33
@Magdik Magdi,peču je vždycky jako poslední,jsou hned měkké a chutově fakt skvělé,jestli vyzkoušíte tak mi pak dejte vědět! :o) (F) Při kladení hmoty na plech si klidně lžičku namočte do vody,jde to pak snáz :o) Jana
gabulle 1. 12. 2006, 12:39
@ruzovka Jani ,ale nemusí se dělat až těsně před vánocema?Nic se jim nestane když bych je dělala třeba příští týden? :-) (F)
ruzovka 4. 12. 2006, 9:28
@gabulle Nestane se nic....snad hrozí jediné riziko a to takové, že je do Vánoc sníte :-) :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie