Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 136 návštěvníků)

Dezert který se udělá sám

0.0
Dezert který se udělá sám

Potřebné ingredience

20 dkg cukru krupice, 15 dkg másla, 8 žloutků, 9 vrchovatých lžic polohr. mouky, 4 vanilkové cukry, 1 l mléka, 8 ušlehaných bílků

Postup přípravy

Utřeme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a třeme do pěny. Přidáváme po částech mléko a mouku, nakonec sníh z bílků. Plech dobře vymažeme máslem, nalijeme hmotu (je hodně řídká, nelekejte se toho), a dáme do STUDENÉ trouby, troubu nastavíme na 130 - 135 stupňů a pečeme 1,5 hodiny, po celou dobu pečení NEOTVÍRAT TROUBU. Pak troubu vypneme a zákusek necháme v troubě vychladnout. Až je studený, vyndáme z trouby a dáme do lednice. Pokud dodržíte postup, vznikne vám po vychlazení zákusek skládající se ze 3 vrstev.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zukoř 20. 5. 2010, 12:20
tak jsem zkusila a (Y) (Y) (Y) výborný mńamozní |:o) |:o) i pochvalu jsem dostala :-) jen byla fuška jí ohlídat, aby vůbec stihla vystydnout :^) rozhodně přidávám do oblíbených (zajic) (L)
magick 18. 7. 2008, 6:05
Určitě zkusím,mám jen takový malý dotaz na jak velkém plechu se peče? *-)
Douglas 18. 7. 2008, 5:05
(Y) (Y) uz jsem pekla 2x a nikdy nestacil vychladnout (6) :^) - takze na povrchu jsme meli drobenku - a ta taky nezbyla :-S jinak je to mnamka :-) :-p (clamp)
gabb 4. 6. 2008, 8:45
Včera jsem upekla a musím pochválit Váš recept (clamp) buchta byla vynikající . (jidlo) Gabča
Davidinka 28. 5. 2008, 14:56
Je to již 14 dnů co jsme si na dezertu pochutnávali, ale moooc chutnal všem. A cukru jsem dala 20dkg. Podle naší chuti to je dost. Určitě to zase někdy upeču. |:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y)
Jitka24 26. 5. 2008, 12:53
Dobrý den, taky jsem neodolala a zkusila jsem upéct. Podle zde uvedených zkušeností jsem zmenšila množství cukru, ale musím říct, že už bych to neudělala, měla jsem pocit, že ta pudingová vrstva chutnala velmi mdle a že jí chyběl právě cukr. Vrstvy se mi sice udělaly tři, ale ta spodní byla jen velmi tenká a ta vrchní byla zas hodně silná. Vzhledem k tomu, že mám ráda puding, i dezert mi chutná a dovedu si ho představit jako letní pohoštění, politý rozmixovanými jahodami nebo malinami a se šlehačkou. To pak bude teprve dobrota. Jitka
zdee 22. 5. 2008, 19:21
dobrý večer, dnes jsem zkoušela, právě jsem vytáhla z lednice a ochutnala. Vrstvy se zadařily, ale musím přiznat, že chuťově se žádný zázrak nekonal, souhlasím s tím, jak už tu někdo psal, že to připomíná buchtičky s krémem, takže se to bude hodit na snídani a svačinky, určitě nevyhodíme, vše zbaštíme :-)
DAPED 20. 5. 2008, 12:39
DĚLALA JSEM VČERA,,,,ALE BOHUŽEL SE MI NEUDĚLAL... :-( :-( :-( :-(KDE SE STALA CHYBA NEVÍM...POSTUP JSEM PŘESNĚ DODRŽELA...TAKŽE ŠLA BUCHTIČKA DO ZÁCHODU (N) (N) (N)
LadaKrepel 20. 5. 2008, 22:15
@DAPED Bohužel mám stejnou zkušenost jako vy. Celý moučník se mi jakoby zdrsknul, místama jsem měla vrstvy dvě, ale většinou jen jednu. Chuťově to nebylo zase až tak špatné, ale na pohled vypadalo strašně. Navíc se musí na můj vkus strašně dlouho čekat na vychladnutí v troubě a pak ještě jednou v lednici. "Zlatý recept" na superrychlou hrnkovou olejovou bábovku. Za tu dobu než se tento dezert udělá je bábovka už i snědená.
DAPED 21. 5. 2008, 14:12
@LadaKrepel MÁM STEJNÝ NÁZOR, ALE KDYŽ SE TO OSTATNÍM MAMINKÁM POVEDLO TAK TO MAJÍ DOBRÉ, ALE JÁ UŽ JÍ TEDA DĚLAT NEBUDU, PROTOŽE NÁM ANI CHUTOVĚ NECHUTNALA TO MOJI CHLAPI NEJSOU VŮBEC VYBÍRAVÝ...ALE NEHANÍM TENTO RECEPT VŮBEC...KAŽDEJ MÁ JINÉ CHUTĚ... :-) :-) :-)ALE JAK ŘÍKÁTE VY ZLATÁ HRNKOVÁ JAKÁKOLIV RYCHLÁ BUCHTIČKA... (Y) (Y)
Mandy1972 17. 5. 2008, 21:09
Dejte prosím,někdo tady fotečku (L)
hanka.p. 18. 5. 2008, 8:17
novabar 17. 5. 2008, 8:41
Holky, jen pro info, upravila jsem dnes množství cukru v receptu na 20 dkg (K)
2007 16. 5. 2008, 20:33
tak jsem pekla a právě vytáhla z lednice |:o) |:o) dala jsem tedy jen 20dkg cukru a koláč je ůplně supeeeerrrrr (zajic) (zajic) (zajic) všichni ho chválí děkuji a asi bude náš hodně oblíbený ;-) ;-) (D) (hello) (hello) (hello) Ria a rodinka
parice 16. 5. 2008, 13:32
Včera pekla dcera :-) :-) :-) :-) :-). Je to v lednici , dneska na to vlítnem, tak jsem zvědavá. Ráno na plechu vypadala dobře. (Y) (Y) (Y) (Y)
kurel 15. 5. 2008, 22:13
(Y) Moc dobré a velice jednoduché. Akorát toho cukru jsem dala asi 15 dkg a je to sladké tak akorát, možná až dost, nedokážu si to představit s tím 50 dkg cukru. Není to překlep? No ale jinak mňamka. Děkuji za receptík. (hello)
Davidinka 15. 5. 2008, 17:23
Verčo, že by sem nikdo nechodil? :'( Taky čekám na odpověď ohledně velikosti plechu. Poraďte, prosím prosím. :-p :-p :-p Díky moc kuchařinky. (hello) (hello) (hello)
novabar 15. 5. 2008, 21:52
@Davidinka Marti, občas sem někdo (třeba já) mrkne, Verči jsem odpověděla do mailu. Plech je to klasický 25 x 35 co byl jako příslušenství k troubě :-p :-)
Davidinka 16. 5. 2008, 13:33
@novabar Děkuji Barunko. Jdu péct. :-) :-) :-) Těším se na výsledek. (hello) (hello) (hello)
beruškaveruška 14. 5. 2008, 14:19
na jak velkém plechu to pečete 25x 35, abych věděla jak vysoký bude :'( :-$
kurel 13. 5. 2008, 12:02
Tak toto musím vyzkoušet, pak písnu, co jsem vytvořila. *-)
Pavla28 10. 5. 2008, 22:37
Dobrý večer,buchta je opravdu výborná |:o),rozhodně si ji přidám do oblíbených. (clamp)Děkuji za receptík,co stojí za to.Pavla.
fyjona (upraveno) 21. 5. 2008, 19:31
(Y) (Y) (Y)já to zkusila taky -dneska - zpočátku jsem brečela,že se mi to srazilo ,ale koukám jako blázen :-o :-o :-o je to dobrotka i když na moje gusto moc sladká (clamp) (clamp) (clamp)smekám v podstatě zničeho :-) taková lahůdka syn se mě ptal jak jsem tam ten pudink dostala :-D :-D :-D díky za recept (^) cítím se jak (*) ;-) (L) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1059144
tetinka 10. 5. 2008, 21:07
Tak mi to nedalo a tento dezert jsem musela zkusit.Radši jsem dala jen 110g cukru a je to podle mne akorád,jen mám trochu problám s tím servírováním 8o| vrstvy odskakují-no,já mám vlastně jen dvě :-( ta třetí milimetrová zůstává na plechu,takže na talíři máme ve zpod zlatavý vrch ,manžovi moc chutná,ikdyž vzhledově se mi moc nepovedla,v mém podání to je dezert na lžici a jíst přímo z plechu :-),příště to musím vychytat,chuťově (Y)díky.
novabar 10. 5. 2008, 20:24
Teda holky, týden jsem tu nebyla, protože u Terky bojujem během týdne už s druhou nemocí.....a vidím že je tu živo ;-) Chápu že nemusí každému chutnat, sto lidí sto chutí, ale takový "zázrak" jsem musela vložit (H)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie