Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 50 návštěvníků)

Ořechové medové řezy (vynikající)

0.0
Ořechové medové řezy (vynikající)

Potřebné ingredience

TĚSTO: 50 dkg hl. mouky, 20 dkg cukru krupice, 2 vejce, 2 lžíce medu, 2 lžičky sody smíchané se 2 lžícemi mléka, 20 dkg másla.
OŘECHOVÁ SMĚS: 35 dkg nákrajených vlašských ořechů, 12 dkg másla, 8 dkg cukru, 3-4 lžíce medu.
KRÉM: 2 skleničky mléka, 2 lžíce hl. mouky, 2 lžíce solamylu, 10 dkg cukru moučky (podle chuti), 1 vanilkový cukr, šťáva z 1/2 citronu.

Postup přípravy

Na vále zaděláme těsto a rozdělíme na dva díly. Z 1. dílu vyválíme placku na plech a pečeme při 200°C (do zlatova). Vyválíme 2. placku. V hrnci usmažíme do zlatova ořechovou směs (máslo, med, ořechy a cukr- vše najednou). Ještě horkou ji naskládáme na vyválenou druhou placku. Nandáváme lžící, protože se to lépe roztáhne a postupujeme rychle, aby směs nezatvrdla. Upečeme do zlatova. Krém si povaříme jako puding a do schladlého vmícháme 20 dkg másla a šťávu z 1/2 citronu.
První upečenou placku namažeme rumem a necháme vsáknout. Natřeme krémem, dáme druhou placku s ořechy a necháme 24 hodin uležet. Placky je lepší vyválet na pečícím papíře s kterým se dají na plech upéct. Uleželé řezy pokapeme čokoládou.

Na oslavě 40. narozenin švagra se po nich jen zaprášilo a každý odcházel s receptem ;-)
Přeji dobrou chuť!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

čučinek 30. 11. 2012, 17:17
Dobrý den (hello) včera jsem je dělala a dnes jsme ochutnali (jidlo) je to dobrotka (Y) (Y) (Y) (Y) všem doporučuji |:o) |:o) |:o) |:o) děkuji za bezva recept (clamp) (clamp) (clamp) Andrea (mamca)
2704 28. 11. 2012, 21:10
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
lenavackova 27. 2. 2009, 21:45
Romanko,dělala jsem je podle Vás,už 2x,opravdu nemají chybu.Jen je jedli i mrňata,takže jsem místo rumu použila mléko,místo solamylu jsem přidala o to víc mouky a nakonec nepokapala čokoládou,ale velmi výrazně jsem si šplhla u tchýně,mimochodem dost dobrá cukrářka.Kdo u nás ochutná,odchází s receptem (jako u Vás),takže díky moc,zítra je peču potřetí........ (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie