Skořicová buchta s čokoládou a oříšky z Apetitu (lehce upraveno)

Potřebné ingredience
* 180 g másla pokojové teploty, nakrájeného na kousky
* 125 g přírodního krupicového cukru
* 180 g hladké mouky
* 3 velká vejce
* 3 lžíce mléka
* 1 lžičku prášku do pečiva
****NA POSYPÁNÍ:
* 100 g čokolády na vaření (ideálně se 70% obsahem kakaové hmoty), nahrubo nasekané
* 1 lžičku mleté skořice
* 50 g přírodního krupicového cukru
* 80 g sekaných oříšků (třeba lískových nebo pistácií), případně mandlí – klidně i ve směsi
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno pekáče o rozměrech 18 x 27 cm vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a nejlépe ručním elektrickým šlehačem je prošlehejte na krémovitou směs.
2. Vlijte těsto do pekáče a stejnoměrně rozetřete. Posypte kousky čokolády, skořicí, cukrem i oříšky a lehce je zatlačte do těsta. (doporučuji nejdříve posypat cukrem a až na cukr nasypat oříšky a čokoládku, nezapomeňte zatlačit do těsta) Vložte do trouby a pečte asi čtyřicet minut, aby těsto vyběhlo a bylo na dotek pevné.
3. Nechte čtvrt hodiny chladnout v pekáčku, nejlépe na mřížce, a pak krájejte na kostky.
Jak uchovat
Zabalená v alobalu a v chladu vydrží tahle extrémně voňavá buchta s křupavým povrchem až čtyři dny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé