Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Skořicová buchta s čokoládou a oříšky

0.0
Skořicová buchta s čokoládou a oříšky

Potřebné ingredience

Těsto: 180 g změklého másla, 150 g cukru krupice, 180 g hladké mouky, 3 velká vejce, 3 PL mléka, 1 lžička prášku do pečiva.***Krustička: 100 g čokolády na vaření, 1 lžička skořice, 50 g cukru krupice, 80 g ořechů, oříšků nebo mandlí. (V receptu je uveden přírodní krupicový cukr, takže kdo má, ten dá, bude to mít lepší. Já ho nemám….)

Postup přípravy

Nejdřív si nasekáme čokoládu, nasekáme ořechy, malý pekáček 18 x 27 cm vyložíme pečícím papírem a předehřejeme troubu na 180°C. (Jelikož nemám takový pekáček, použila jsem dortovou formu o průměru 26 cm, což se plochou nejvíc blížilo k udanému rozměru.)

Všecky suroviny na těsto spolu dobře prošleháme, natřeme do pekáčku, posypeme v tomto pořadí:
1. čokoláda
2.skořice
3.cukr
4.ořechy, mandle nebo co máme (dala jsem i zbytek mandlových lupínků)
a lehce to zatlačíme do těsta. Podle receptu pečeme 40 minut, mně to ale vyšlo míň. V pekáčku necháme chladnout aspoň 15 minut.

Recept je ze stránek Apetit. Jen jsem ubrala cukru, protože to v komentářích všichni doporučovali a udělala jsem dobře. Buchta je dobrá i druhý den, ale nejlepší je hned po upečení, ještě vlažná. To se tam také píše a já můžu jen potvrdit.
Tato hodně voňavá buchtička má úžasně křupavý povrch a bez talířku se ani nepokoušejte do ní zakousnout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

miri121 13. 10. 2023, 17:50
Ivanko, buchta je výborná. Pekla jsem dnes a má velký úspěch. Rovnou jsem všechno o 1/2 navýšila a upekla na plechu, protože všechny dezerty od Vás jsou úplně úžasné a úspěch byl téměř zaručen. (Jediná možná chyba byl lidský faktor v mé osobě.) Ořechy jsem dala drcené lískáče a třtinový hnědý cukr. Řezy krásné na pohled a chuťově výborné. Další skvělý receptík od Vás, právě jsem si ho přepsala do sešitu. Moc děkuji a zdravím (F)
gonzar 15. 10. 2009, 0:05
Ivuš, takže je dobrá, ale dělá binec při jídle? :-D ;-) (clamp) (clamp) (clamp) (L)
spero 15. 10. 2009, 17:23
@gonzar Ali, prostě těch pražených oříšků a čokolády je tam silná vrstva, takže se to musí kousat opatrně. Rozhodně s tím nejde běhat po celém bytě, v jedné ruce držet buchtu a druhou něco dělat. To by pak byla krustička všude. :-D :-D :-D Ale kombinace pražených oříšků s čokoládou je skvělá. Jsem ráda, že jsem tu buchtu vyzkoušela. (hello)
Ziza82 13. 10. 2009, 22:07
(Y) (clamp) (Y) dneska jsem dělala a je (zajic), není suchá a je prostě výýýýborná. Jen jsem vše nastrouhala asi moc najemno ;-), ale na chuti to vůbec neubylo! Děkuju (L)
spero 14. 10. 2009, 17:08
@Ziza82 (F) (F) (F) (F) (F) Jiřinko, to mám radost. |:o) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie