(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Křehký rebarborový koláč

Potřebné ingredience
Těsto: 600 g hl. mouky, 3 vejce, 250 g tuku (Hery), 300 g moučkového cukru, 1 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva
Náplň: 500 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce moučkového cukru, nastrouhaná kůra z citronu (nemusí být, ale je to s ní lepší), 500 g očištěné a na kousky nakrájené rebarbory (může být i mražená), trochu mleté skořice
Postup přípravy
Mouku s práškem do pečiva, tuk, vejce, moučkový cukr a kakao zaděláme na vále. Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme. Jeden díl dáme na vymaštěný plech, rozetřeme na něj tvarohovou náplň, na ni dáme na kousky prokrájenou rebarboru a posypeme cukrem a skořicí. Přiložíme druhý díl těsta, propícháme ho vidličkou a upečeme. Vychladlý koláč sypeme moučkovým cukrem.
Příprava náplně: tvaroh umícháme se žloutky, moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme citronovou kůru a tuhý sníh z bílků.
Tento koláč je opravdu vynikající, pekla jsem jej již mnohokrát a vždy se po něm jen zapráší :o) Recept je z Velké knihy moučníků od autorek Poncová, Paulovičová, Horecká.
Příprava náplně: tvaroh umícháme se žloutky, moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme citronovou kůru a tuhý sníh z bílků.
Tento koláč je opravdu vynikající, pekla jsem jej již mnohokrát a vždy se po něm jen zapráší :o) Recept je z Velké knihy moučníků od autorek Poncová, Paulovičová, Horecká.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Vlčicee
(upraveno)
16. 5. 2008, 14:53
tak teď ochutnávám a je výbornáááááááááá, jen se mi samozřejmě nepodařilo vyválet tu placku v celku, tak je to takovej trhanec, ale to na chuti neubere.

nahlásit

Bobina75
(upraveno)
16. 5. 2008, 18:23
@Vlčicee
Jééééééééé, to jsem ráda
Povrch mám taky vždy takový poslepovaný, ale ta chuť





nahlásit

IIvik
(upraveno)
14. 5. 2008, 18:56










nahlásit

Bobina75
(upraveno)
15. 5. 2008, 8:23
@IIvik
Ivo, jsem moc ráda, že Vám koláč chutná
Já už s rebarborou jiný nepeču, tento je, alespoň pro mě, bezkonkurenční. S tímto těstem se mi pracuje moc dobře - placku přenáším tak, že ji trošku namotám na váleček. Ale asi to závisí taky na druhu použitého tuku. Tu vrchní placku mám ale vždycky nějak menší
a pak to tak nějak poslepuji, ale když se to pak nakrájí na řezy, tak to nejde poznat



nahlásit