Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

BÁBOVKA - KLASIKA

0.0
BÁBOVKA - KLASIKA

Potřebné ingredience

3/4 skleničky (2 dcl ) oleje, 25 dkg polohrubé mouky, půl skleničky vlažné vody, 25 dkg cukru, 1 prášek do pečiva, 4 žloutky, sníh ze 4 bílků.

Postup přípravy

Vyšleháme 4 žloutky s cukrem, čím déle - tím je nadýchanější, přidáme olej, poté vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva a úplně nakonec sníh z bílků. Čtvrtinu těsto obarvím kakaem a liji do formy střídavě světlá, tmavá a nakonec světlá, peču při 150 stupních asi hodinu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sestynka 19. 5. 2008, 19:04
(Y) (Y) (Y) Tak dopečeno, vyklopeno a okousány přeteklinky a je to mega bábovka. Chráním jí tělem, aby trochu vystydla, jinak bude (X) (X) bolet bříško. A to jsou po večeři a ony loudí (zajic) (zajic) (zajic)
rendule76 19. 5. 2008, 20:27
@sestynka Evi, je to divné, je mi to moc líto, ale také peču jen ze 4 vajec a myslím, že mám také tu klasiku bábovkovou formu, tu menší jak se dá měnit na klasika dortovou formu, tak alespon snad bude chutnat, u nás oblíbená. (hello) (hello)
sestynka 19. 5. 2008, 18:36
Právě jí peču a ona mi, mrška, dělá hrnečku vař. Lupla jsem pod ní pekáč s papírem, aby nebyl v troubě takový mazec a ty opečené přetekliny jsou mimořádně chutné. Píšu to jako avízo pro ostatní mamky - moje teskomácká forma je malá. Normálně peču bábovky ze 4 vajec a je to ok, tak nevím, co jsem prováděla :-D :-D :-D :-D :-D :-D Evča

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie