Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Vynikající tvarohový koláč s drobenkou - rychlý, voňavý a lehký

0.0
Vynikající tvarohový koláč s drobenkou - rychlý, voňavý a lehký

Potřebné ingredience

1 kg tvarohu (tzn. 4 ks tvarohu v papíru, ne ve vaničce!!!), 4 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 20 dkg moučkového cukru, 1 balení rozinek (100g), 5 lžic dětské krupice Na drobenku: máslo, hladká mouka, moučkový cukr

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme dohromady a dáme na vymazaný a vysypaný plech.

Drobenku si připravíme tak, že necháme rozpustit kousek másla. K máslu přisypáváme (a mícháme) stejný podíl mouky a cukru, až nám vznikne sypká, hrudkovítá drobenka.

Drobenku nasypeme na těsto.

Koláč pečeme cca 20 minut při teplotě 180 stupňů.. Vynikající je také, pokud ho poklademe půlkami broskví nebo meruněk a upečeme.

Dobrou chuť.

Suroviny smícháme dohromady.

Rozprostřeme na vymyzaný a vysypaný plech a posypeme drobenkou. Těsto je trochu řidší a lepkavé, tak se nelekněte.

Drobenku si připravíme tak, že rozpustíme kousek másla....

...a přisypeme stejný podíl moučkového cukru a hladké mouky. Po zamíchání by nám měla vzniknout sypká hrudkovitá drobenka. Popř. ještě dosypeme mouku a cukr.

Po upečení.

Varianta s meruňkami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vanda 28. 1. 2009, 16:14
Jupííí (Y) (Y) (Y). Povedlo se mi to i bezlepkové: místo krupice jsem dala kukuřičnou krupici a do drobenky rýžovou mouku. Nevěřila jsem tomu, že to nebudeme muset vyjíst z plechu lžičkou, ale OK. Bylo to do školky, kde jsou i děti s bezlepkovou dietou |:o) |:o) |:o).
kalimera 28. 1. 2009, 19:22
@vanda No to je paráda (clamp) (clamp) (clamp), to jsem ráda, že si i alergické dětičky pochutnaly (L) (L) (L). Děkuji (hello).
JanaHovor 29. 9. 2008, 18:01
Ta právě jsem dopekla (jidlo), ale neměla jsem rozinky tak jsem tam nadrobno nakrájela broskve. Mňam už se těším až vystydne a já se do něj pustím :-p
kalimera 29. 9. 2008, 21:39
@JanaHovor Doufám, že jste si pochunali (Y). Moje mamka taky dává nahoru ještě půlky kompotovaných broskví a je to fantazie (Y). Krásný večer (hello)
JanaHovor 30. 9. 2008, 9:28
@kalimera Tak já měla jen jeden kousek 8o|, ale byl (zajic) senzační (Y). Zbytek jsem nabalila mému muži - jeli zapíjet miminko od kamarádky. No všem moooc chutnal (D). Jo měla jsem jen 2 tvarohy tak jsem to dělala z polovičního množství a v dortové formě, díky (L)
kalimera 30. 9. 2008, 20:33
@JanaHovor Tak to jsem moooc ráda (radost), že jste si pochutnali. Ten koláček je moje srdcovka, připomíná mi dětství (child9), nedám na něj dopustit (Y).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie