Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Řezy z kuřecího masa v šunkovém závitku

0.0
Řezy z kuřecího masa v šunkovém závitku

Potřebné ingredience

4 řízky z kuřecích prsíček, 6 lžic olivového oleje, 1 lžíce sušené rozmarýny, sůl, mletá ostrá paprika, 8 tenkých plátků krájené šunky ( schwarzwaldskou nebo parmskou), 1 stroužek česneku, 1 cibule, celer, mrkev, cuketu, 1 lžíce rajčatového pyré, 1/8 l suchého bílého vína, 1 lžička strouhané citronové kůry, 1 lžíce nasekané petržele

Postup přípravy

Maso krátce opláchneme a osušíme utěrkou. Čtyři lžíce olivového oleje rozpálíme na pánvi a žezy po obou stranách osmažíme do hněda a do křupava. Potom je vyjmeme, okořeníme rozmarýnou, paprikou a osolíme. Pak každý řez zavineme do dvou plátků šunky.
Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev dobře očistíme, cukety omyjeme a všechno nakrájíme na tenunké prožky. Rajčatové pyré dobře promícháme s bílým vínem.
V pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a v něm osmažíme cibulku do skolita. Pak přidáme česnek, zeleninu a lehce osmažíme. Přilejeme vinnou směs, okořeníme paprikou a osolíme.
Řezy z prsíček položíme na zeleninu, přikryjeme poklicí a při mírné teplotě podusíme asi 15 minut. Podušené je přemístíme na předehřáté talíře a udržujeme v teple. Do zeleniny přimýcháme citronovou kůru, pak zeleninu upravíme vedle kuřecích řezů a ihned podáváme

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie