Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Tvarohové knedlíky s jahodama s jahodovým dresinkem- rychlovka!!!

0.0
Tvarohové knedlíky s jahodama s jahodovým dresinkem- rychlovka!!!

Potřebné ingredience

2 tvarohy v celofánu, 6 vrchovatých PL dětské krupičky, 2 vejce, sůl, jahody, jahodová marmeláda (nemusí být, stačí si dát pár jahod stranou), krystal cukr.
Na posypání: co kdo má rád....strouhaný tvaroh, kakao, polévanou čokoládu, moučkový cukr, máslo

Postup přípravy

Rozmačkáme tvaroh, mírně osolíme, přidáme krupici a vejce. Vykrajujeme lžící menší kousky( záleží, jak máte velké jahody), uděláme placičku a vložíme jahodu. Dobře zabalíme. Vkládáme do vařící, mírně osolené vody. Vaříme 8-10 minut, pěkně nabudou.

Dresink:1. varianta se zavařeninou: skleničku s jahodovou marmeládou vyklepneme do kastrůlku a lehce zahřejeme, můžeme přidat i pár lehce rozmačkaných jahod. Pokud máme zavařeninu hodně hustou, lehce podlijeme vodou....musí téct jako dresink
Dresink 2. varianta z jahod: pár jahod lehce namačkáme, zasypeme krystalovým cukrem a necháme asi 10 minut povařit, až nám zpění. Čím máte dresink tekoucí, tím více musíte přidat cukr, musí to být takové karamelové, prostě jako když děláte marmošku doma.

Uvařené knedlíky na talíři polijeme dresinkem, posypeme strouhaných tvarohem, cukrem, kakaem nebo čokoládou a polijeme rozpuštěným máslem.

těsto

omyté jahody, měla jsem jen veliké

jahodový dresink

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ika.Ter 8. 9. 2008, 13:30
Dobrý den nevařila jsem celý recept,ale pouze jsem si upravila dresin na borůvkové knedlíky. ;-) Zkombinovala jsem obě varianty, marmeládu i čerstvé borůvky a super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) . Skvěle to chutná, rychlé a na talíři to výborně vypadá (child1) (child1) (child1). Opravdu chválím (Y) (Y) (Y)
Karelia 8. 9. 2008, 21:51
@Ika.Ter Ilonko, jste fakt šikovná (Y) (Y) (Y)!!! Jsem moc ráda, že jste si oblíbila některé mé recepty :-) :-) :-)
JANINAGER 28. 6. 2008, 21:11
Nevím co jsem dělala špatně, ale pořád se mi těsto děsně lepilo. A to jsem přidala o hoooodně víc krupičky? :-S

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie