Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Studený dort

0.0
Studený dort

Potřebné ingredience

Barunce k druhému ročku

Postup přípravy

velký balík piškotů, balíček jahod, banán, 4 zakys.smetany, 2 pomazánkové másla, jeden čokoládový Bobík - prostřední velikost, 2 vanilkové cukry. Krém prostě umíchám vařečkou v míse ze zakysaných smetan, pomazánkového másla a vanilk.cukru, čtvrtinu si dám do menší misky a tu umíchám s Bobíkem. Na dno dortové formy pokladu piškoty na ně dám bílý krém, kolečka jahod a trošinku toho krému, a zase piškoty, hnědý krém, kolečka banánů a trošku hnědého krému, piškoty, bílý krém, kolečka jahod, krém a zas piškoty, a nahoru zbytky obou krémů - když nezdobím udělá to mramorování. Krému nedávajte příliš hodně ať se to pak nerozjíždí prostě to zahlaďte ať špičky piškotů jdou vidět. No a plot je udělán z cukrářských piškotů, byly moc dlouhé tak jsem je trochu seřezala, ale můžete ho třeba udělat z tenkých oplatek, jako jsou např. Florenty (třeba je seřežete šikmo..zas to vypadá jinak.A zasypala strouhaným kokosem. No a marcipán jsem koupila v Tescu v takových špalíčcích (jeden cca 30,- a stačily na tu krásu čtyři)a byl naprosto úžasný a cenově to vyšlo skoro stejně jako doma dělaný, neměla jsem už na něj totiž čas, tak jsem vybrala tuto alternativu a nelituji, fakt byl mandlový..suprovní. Jen jsem jej obarvila barvama z Lídlu (cca 40,-kč), které jsou také super a koupila jsem na dokreslení ještě cukrové zdobící polevy v tubách také v lídlu(taky nějak za 40,-). Stužka je papírová z Intersparu, mají ji v takových klubíčcích jedno je kolem 40,-, ale jeto ho hodně metrů a já to využila na dárečky.
Když sundáte ten korpus co je dokola, tak tam vlastně čouhá ten krém a piškoty jdou bez problémů nalepit, kdyby náhodou nešly tak stačí vzít ještě třeba pom.máslo a dolepit to jím. Jo a ještě k tomu marcipánu, dá se úplně rozválet na tenoučko, takže se s tím dobře pracuje, když se začne lepit na prsty nebo je potřeba zahladit nějakou tu nerovnost, tak stačí navlhčit konečky prstů a zahladit. Figurky mají v těle špejli aby se nebortily.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

juditap 4. 10. 2008, 15:27
Dobrý den Evi,také nás čekají 2narozeniny,klasické dorty Teďa nejí...tak vyzkouším Váš recept!A díky i za rady,kde se dají sehnat pomůcky (clamp)Jitka
Evika 24. 6. 2008, 22:34
děkuji děkuji děkuji :-$
Willow M 9. 6. 2008, 7:07
Moc hezký, to muselo být radosti... Už vidím, se na to děti vrhly... (clamp) (clamp) (clamp)
lenkamb 8. 6. 2008, 19:23
Evi, je nádherný - a František + žížala Julie nemají chybu (clamp). Jsem ráda, že jsem alespoň trochu pomohla, ale Vy byste určitě zvládla i beze mě (Y). Náplň je jiná - co člověk, to chuť, já ji nemám nikdy stejnou, vždycky tam skončí to, co je zrovna v lednici (pomaz.máslo, jogurt, zakys.smetana, tvaroh...nebo mix všeho). Je dobrý, že takový dort můžete udělat pokaždé jinak (zajic). Nejdůležitější, že byla Barunka "hotová", jak píšete (child9), tak dodatečně přeju všechno nejlepší, má moc šikovnou mamču (F) |:o)
Inka82 8. 6. 2008, 16:36
Dortík je bomba,Frantiček krásnej,ale Julča je naprosto úžasná (Y) (Y) (Y)
Init 8. 6. 2008, 14:20
Ten je nádherný, šikulkááá (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Bára D. 8. 6. 2008, 14:20
Jé, František a Júlie (clamp) (clamp) (clamp) Krása (Y) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie