Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 122 návštěvníků)

KRÉMY - vyzkoušela jsem - třeba se budou hodit i vám :-)

0.0
KRÉMY - vyzkoušela jsem  - třeba se budou hodit i vám :-)

Potřebné ingredience

co jsem našla různě na netu, jsem vyzkoušela. Tak jsem si řekla,že se s vámi o ně podělím a pokuď máte nějaký váš oblíbený,který jsem ještě nevyzkoušela budu ráda když mi ho pošlete. Ráda vyzkouším nový a příp. přidám pro další :-)

Postup přípravy

na fotce vlevo:
1)BÍLKOVÝ KRÉM šlehaný na párou - bílý, jemný, trvanlivý bude se hodit na svatební dorty v letních měsících
4 bílky, 180g cukru krupice, 500g másla, 100g práškového cukru.

Postup:
Do menšího hrnce dáme bílky a krupicový cukr. Hrnec vložíme do většího hrnce, do kterého nalijeme vodu a dáme vařit. Ihned začneme šlehat na nejvyšší obrátky. Voda by se měla začít vařit za 10 minut, celou tu dobu nepřetržitě šleháme. Když voda začne vřít, šleháme ještě 15-30 vteřin, ne déle než minutu ( bílky by se srazily). Vypneme plamen, necháme nádobu ve vodě a ještě šleháme ( mírně promícháváme) 2-3 minuty. Pak hrnec vyndáme, ještě chvíli mícháme, přikryjeme utěrkou ( aby povrch neosychal) a necháme vychladnout.
Poté zašleháme do másla vyšlehaného s pr. cukrem.
Krém je velmi trvanlivý, jemný a bílý.

vpravo na fotce:
2)Z CELÝCH VAJEC šlehaný na párou od cukrářky - nejde vybělit, když použijete domácí vajíčka (jako já) máte ho do žluta
Krém:2celá vejce,15dkg krystalu,1van.cukr-vše šleháme nad párou do husta(nechat odstát,občas zamíchat, 1/5modré LUKANY (já použila 50g másla)+rum dle chuti-rozpustit
1máslo-cukr moučka dle chuti (moc ne,ať není přeslazený) -změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny - poté přimícháme zčásti vychladlou hmotu - po částech - nakonec vlijeme rozpuštěnou Lukanu s rumem -nechat ztuhnout v ledničce. Je fakt dobrý

3)VANILKOVÝ KRÉM
1/2 l mléka, 120 g krupic. cukru, 2 van. pudinkové prášky 400 g másla, vanilka nebo van. cukr

Postup:
Do kastrůlku dáme mléko,vanilku(van.cukr) a pudinkové prášky a uvaříme hustý krém.Za stálého míchání ho necháme vychladnout.Potom krém rozšleháme a zašleháme máslo nakrájené na malé kousky.Šleháme asi tak 5 min
- můj nejoblíbenější, není cítit máslo, krásně jemný vhodný pod mléčný marcipán, dělám obměnu s čokoládovými pudink.prášky s rumem
- pozor na škraloup v pudinku, nevyšlehá se. Jednou se mi to podařilo a nakonec jsem krém musela přepasírovat přes sítko,jinak jsem se jich nezbavila :-) Někdo dává na hrnec utěrku, přilepí pečící papír a pak i se škraloupem sloupne, ale mě se to nepodařilo. Takže vždycky škraloup seškrábnu.

3a) Kakaový s rumem - udělat vanilkový krém (viz.výše), zašlehat kakao a přidat rum. Super a máte 2 varianty při jednom vaření pudinku.


4)PIKANTNÍ KRÉM - JAHODOVÝ nebo KAKAOVÝ
2-3 dcl šťávy z kompotu (dávám jahodový), 2/3 vanilkového pudinku (dala jsem jahodový), necelá lžíce polohrubé mouky, 100g pr. cukru, 120g másla, 40g Hery.

Postup:
V části šťávy rozmícháme pudink a mouku a zavaříme do zbytku šťávy. Vychladlý pudink po částech zašleháme do tuku s cukrem.
Pokud do krému zamícháme kakao, máme výborný kakaový krém.
Když s tímto krémem promazáváme dvě vrsty dortu + povrch, připravíme jej ze 2 dávek.

5)KAPUČÍNOVÝ KRÉM - bleskový, žádné vaření pudinku !!!
2 kelímky smetany na šlehání, 3 ztužovače do šlehačky, 3 lžíce (sáčky) oříškového kapučína v prášku

Postup: ušlehat smetanu společně se ztužovačem a pak přidat práškové kapučíno,vše důkladně našlehat. SMĚS ZTUHNE DO PODOBY KRÉMU.

6) KÁVOVÝ KRÉM
800ml mléka, 350g másla, 2 vanil. pudingy, 6 lžic pr. cukru, trochu suché instantní kávy.

postup:
Uvaříme pudingy v mléce s cukrem a kávou a vychladíme. Našleháme máslo a postupně zašleháváme vychladlý puding.

7) KRÉM s GUSTINEM - super jako krém s pudinkem, vhodný pod mléčný marcipán
500g másla, 1/2 l mléka, 80g gustinu, 110g cukru, 2 vanil. cukry

postup:
Uvaříme gustin s mlékem a van. cukry podobně, jako puding a vychladíme. Našleháme máslo s cukrem a postupně zašleháme gustinový puding.

8) NUTELOVÝ KRÉM - vhodný na prokládání piškotů. Do dortů je řídký.
500ml. zakys. smetany + 1 sklenička Nutely - vymíchat.

PÁR RAD PRO PŘÍPAD NOUZE :-)
- abychom předešli srážení krému, postupně do vyšlehaného másla zašleháváme po kouskách puding nebo kaši, případně vejce šlehaná s cukrem v páře, apod...
- máslo a puding (kaše apod...) musí mít s t e j n o u teplotu.
- nejnáchylnější ke srážení je krém nastavený pudingem.
- pokud se už stane, že se krém srazí, lze ho docela jednoduše napravit: do dřezu (např.) napustíme hodně horkou vodu a postavíme do ní mísu se sraženým krémem. Ihned začneme šlehat (nejlépe elektr. šlehačem). Jakmile krém začne od stěn jakoby povolovat, hned misku vyndáme (nepřestáváme šlehat) a krém po chvíli šlehání nabyde a krásně zjemní.
- zbytky puding.krému nezamražujeme. Po rozmražení se sráží a nepomůže ani napravování.
- na vybělení krému ( ne však úplně do sněhobíla) lze použít bělidlo krému od Wiltonu. Pozor - nefunguje u krému, který byl nastavený celými vejci nebo žloutky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

malmar 29. 6. 2015, 19:33
(Y) (Y) (Y)
GABA75T 27. 6. 2013, 18:53
děkuji za super recepty ,neustále dělám jen pudinkový a jestli mohu poradit tak aby se neudělal škraloup tak stačí dát na vrch plátky másla
andol 19. 10. 2010, 12:31
(L) (L) moc , moc děkuji za receptíky na krémy |:o)
lidare 13. 10. 2010, 13:02
(Y)to je dobrá pomoc (clamp) :-)
Amaalka 4. 3. 2009, 14:43
(F)
mariev 12. 2. 2009, 17:13
Já krém nastavený šlehanými vejci jak uvádíte nechám vyšlehávat na robotu na nejvyšší rychlost a dost dlouho a dost zbělí,není üplně sněhobílý ale určitě je bělejší než mandlovka,používám taky domácí vajíčka,žloutky pěkně vybarvené.
ivete 15. 6. 2008, 19:48
Děkuji, za to že jste tu dala recepty na krémy. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
mpt87 15. 6. 2008, 19:37
ten bílkový krém dělám a je to jednička mezi krémy. Vzhledem, chutí i trvanlivostí (Y) Doporučuji i na vánoční cukroví, stačí jen různě ochutit, rumem, oříšky, kakaem, kávou a vždycky je super. (Y)
rybickarybka 15. 6. 2008, 14:29
Ten bílkový krém č.1 na fotce vlevo vážně vyzkoušejte. Je to krém podle mojí maminky a koluje na internetu jako "bílkový krém od rybiččiny maminky". Dokonce je ve stejném znění, jako mi ho ona diktovala. Což mně těší, že se ujal a že se takto šíří dál! Poprvé ho zveřejnila Benja na svých stránkách: http://jakodoma.webgarden.cz/kremy A myslím, že i ty ostatní jsou odsud. Všechny jsou vyzkoušené.
pavlis (upraveno) 15. 6. 2008, 19:32
@rybickarybka Dobrý den, jé tak to je opravdu od vás. Snad se nezlobíte,že jsem ho sem uvedla,ale pamatuju si jak jsem se pracně dostávala k informacím já v začátcích :-) Tak jsem to chtěla někomu usnadnit :-)
rybickarybka 15. 6. 2008, 20:02
@pavlis To je OK, ja tady tu stranku dala hlavne proto, ze i mne v zacatcich pomohla. A vlakno na liv. A protoze je prave tam soustredena spousta informaci k peceni, bude se opravdu zacinajicim hodit.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie