Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

Kynuté lívance

0.0
Kynuté lívance

Potřebné ingredience

700 ml mléka,
400 g polohrubé mouky,
2 vejce,
20 g droždí ,
40 g cukru,
šptka soli,
skořicový cukr, moučkový cukr, marmeláda, tvaroh - co kdo rád :o)

Postup přípravy

Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochu vlažného mléka připravíme kvásek a necháme na teplém místě. Do mísy nasypeme prosátou mouku, přilijeme vykynutý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru, osolíme a promícháme. Řídké těsto necháme na teple kynout asi půl hodiny - objem se zdvojnásobí. Na rozpáleném vymaštěném lívanečníku smažíme lívance - během smažení těsto pořád kyne :o)), hotové obalujeme ve skořicovém cukru nebo mažeme podle chuti marmeládou nebou tvarohem s ovocem.
Z těsta smažím cca 45 lívanečků.
Recept je z časopisu Apetit , mám ho několikrát vyzkoušený a lívanečky jsou opravdu skvělé :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

fena.smoli@seznam.cz 2. 7. 2015, 20:26
Moc děkuju za recept,dnes jsem vyzkoušela a děti se po nich mohli utlouct a manžel se na ně snad těšil nejvic měli jsme je s jahodama a slehackou móóóc dobré určitě je budu dělat víckrát.
elinkaberuska 24. 10. 2008, 19:10
Petruš, dneska jsem lívance vyzkoušela a jsou perfektní (L) (L) (L). A můžu říct, že jich je dost pro pětičlenou rodinu (svatba) (Z) (X) (child5), takže parádní večeře. (pl). Děkuji za recept Věrka.
mohos 8. 6. 2008, 16:58
Peťo, tak jsem včera udělala lívance podle Vašeho receptu. Byly jedna báseň, množství pro 3 dospělé a 1 malé dítě optimální ;-). Myslím, že už u Vašeho receptu zůstanu (Y) (Y) (Y).
martea 30. 5. 2008, 12:50
Ahoj Péťo, právě mi kynou tvoje lívance. Terezka dneska přijede ze školy v přírodě a bude mít překvapení. Lívance jí moc chutnají, ale dělá nám je jen babička. Maxíkovi dodatečně přejeme všechno nejlepší k svátku |:o) Posílala jsem ti na e-mail fotky z Martínkovo 1.narozenin tak snad ti došly. Pozdravuj všechny Alena H.
janaboris 2. 4. 2008, 11:33
Dobrý den Petruško,včera jsem dělala Vaše lívanečky a byly mooooc dobré!!!! (Y)Děkuji za super receptík! (L)
saksik 5. 2. 2008, 18:37
Jsou víborné,celé rodině moc chutnali mohli se po nich utlouct. (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Mišulák 17. 1. 2008, 13:04
Zrovna jsem je dodělala a jsou (Y) mňamka,a halvně se dobře dělaly,nejsem zrovna zdatná kuchařinka (pst),a ani mě se nic nelepilo a netrhalo (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie