(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Jak šlo kuře na houby:o))
Potřebné ingredience
kuřecí stehna nebo kousky kuřete, anglická slanina (šunka), nové brambory, sušené houby, rajčata, papriky, cibule (od každého trochu nebo podle toho, co je doma), sůl, pepř, mletá sladká paprika, grilovací koření, vegeta, masox
Postup přípravy
Rychlovka - papání, které nezašpiní nádobí, je hned hotové.
Varnou mísu nebo pekáček vyložíme slaninou (popř. šunkou), posypeme čtvrtkami oškrabaných brambor, osolíme, na brambory rozložíme kousky kuře, které z obou stran osolíme, opepříme a poprášíme sladkou paprikou. Pokud neděláme pro děti, můžeme posypat i ostřejším grilovacím kořením.
Sušené houby namočíme na čtvrt hodinky do vody, zeleninu (co dům dal) nakrájíme na kolečka či čtvrtky.
Spolu s houbami nasypeme na kuře, zalijeme vodou asi do výšky brambor , posypeme vegetou (pro děti asi ne :o) a přihodíme masox.
Přikryjeme druhým pekáčem nebo varnou mísou a dáme do trouby na cca 1 hod.
Masíčko je měkoučké a brambůrky jsou nacuclé vynikající šťávičkou - prostě lahoda :o)
Varnou mísu nebo pekáček vyložíme slaninou (popř. šunkou), posypeme čtvrtkami oškrabaných brambor, osolíme, na brambory rozložíme kousky kuře, které z obou stran osolíme, opepříme a poprášíme sladkou paprikou. Pokud neděláme pro děti, můžeme posypat i ostřejším grilovacím kořením.
Sušené houby namočíme na čtvrt hodinky do vody, zeleninu (co dům dal) nakrájíme na kolečka či čtvrtky.
Spolu s houbami nasypeme na kuře, zalijeme vodou asi do výšky brambor , posypeme vegetou (pro děti asi ne :o) a přihodíme masox.
Přikryjeme druhým pekáčem nebo varnou mísou a dáme do trouby na cca 1 hod.
Masíčko je měkoučké a brambůrky jsou nacuclé vynikající šťávičkou - prostě lahoda :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kkakabus
(upraveno)
22. 9. 2010, 22:05
já znám "Jak šlo vejce na houby"
renefer
(upraveno)
5. 10. 2010, 8:46
@Kkakabus
Kutil
(upraveno)
25. 6. 2008, 15:27
Milé maminky. Jsem již v věku,tak nevím,jak přijmete moji radu.Víte,když byly moje děti malé,chodily také do MŠ. A protože tam vařila tehdy moje maminka,mám to z první ruky. Pro děti je lépe používat jen sladkou papriku,nemá tak destrukční účinky na zažívání a na ledviny jako pepř. A když chcete trochu ostřejší,přidejte raději trošku pálivé papriky. Možná,že si některá z vás řekne nojo bába dělá chytrou.Ale tak to je a mohu říci,že to tak praktikují i mé čtyři snachy. Zda tuto radu užijete nevím,ale zkusila jsem to. Neboť jak se říká více hlav více ví. I já se ráda ve svém věku od vás mladých poučím.Tak se všechny mějte pěkně a ať vám vaši miláčkové rostou k radosti. Jitka
renefer
(upraveno)
27. 6. 2008, 7:46
@Kutil
Paní Jitko, určitě máte pravdu, pro děti je to lepší bez pepře Petra
raskynka
(upraveno)
24. 6. 2008, 19:26
hledam neco na zitrejsi obidek,tak by to urcite stalo za zkousku
renefer
(upraveno)
25. 6. 2008, 14:47
@raskynka
Určitě vyzkoušejte a pak dejte vědět, jestli chutnalo Petra