Blesková, jemná šlehačková bábovka

Potřebné ingredience
25dkg hl. mouky20dkg cukru moučka1 šlehačka (250ml)rozinkyvanilkový cukrprášek do pečiva, 3 vejce
Postup přípravy
TIP: dělám toto těsto i na koláč, těsto na něj ovoce a pak posypku, ale peče se kratší dobu asi 20min. :-))

suroviny

smíchám vše dohromady

zamíchám (ještě bez prášku do pečiva, ten dávám až nakonec

Vymažu formu a vysypu hrubou moukou, TIP - tuk si dávám na sáček, který mám na ruce. Pak to krásně bez ušpinění vymažu a přetažením sáček sundám z ruky a vyhodím :-)))

vysypaná forma, těsto je smícháno s rozinkama a s práškem do pečiva. Rozinky jsem skusila namáčet před tím do rumu (manželovo přání :-))

Vleju půlku nebo spíš 3/4 těsta do formy, v misce se zbytkem přimíchám kakao a pak to naleju do formy na bílou vrstvu

dvoubarevné, aby to bylo pěkně mramorované tak vydličkou do toho trochu do stran popíchám jak bych to chtěla trochu zamíchat, ale jen lehce. Aby to bylo na povrchu hezké a nevyklenulo se to, potře se to trochou mléka. Dám péct na 180 stupňů a asi 50min.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu


















































































