Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Brambory zapečené s mletým masem

0.0
Brambory zapečené s mletým masem

Potřebné ingredience

Balíček mletého masa (něco kolem 1/2 kila),
2 dcl sladké smetany,
tvrdý sýr na strouhání
majoránka
kmín,
sůl,
česnek,
pepř,
4 větší brambory.

Postup přípravy

Mleté maso si orestujeme na pánvi, nepřidáváme žádný tuk, pouze trochu vody, okořeníme trochou majoránky, solí, pepřem a česnekem.
Nemusí být úplně hotové, protože se bude zapékat.
Zapneme troubu.
Připavíme si pekáček na zapékání, dáme do něj oloupané na kolečka nakrájené brambory, osolíme je. Na ně dáme orestované maso, zalijeme smetanou a dáme do trouby.
Zapéká se asi 1/2 až 3/4 hodiny, podle toho, jakou máte troubu. Před dopečením přidáme nastrouhaný sýr.

Jednoduché, málo pracné a velmi dobré, vyzkoušejte.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Íňa 1. 7. 2008, 15:53
Znám to s kotletama, tak s mletou to musím vyzkoušet. (Y) (B).Dík za inspiraci Inka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie