Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Dieta

0.0
Dieta

Potřebné ingredience

Zdravim vsechny kdo se snazi zhubnout:-):-):-)
Napsala jsem svuj jidelnicek a chtela bych znat vase nazory. dekuji a preji hezky den:-)

Postup přípravy

8-9h: 1az 2 knekebroty s lucinou apod. K tomu rajce, kousek okurku,kedlub,papriku (od kazdeho kousek)

10-1h: Bilou activi s troskou musli nebo banan.

12-13h: salat s kurecim masem (hlavka zeli,kukurice,hrasek,kureci maso na olivovem oleji)
nebo rybu,ci kureci maso s mrazenou zeleninou na olivovem oleji a k tomu cerstvou zeleninu(vyse uvedenou)

14-15h: 1 knekebrot lucinou a pod. a kureci sunkou a 20% aidamem. K tomu opet rajce,okurku,kedlubnu,papriku (od kazdeho kousek)

17h sopsky salat s balkanskym syrem,zakpnuto olivovym olejem nebo podobne salaty.

Od rana piji vodu s vymackanou citronovou stavou,3l denne

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vevercak78 13. 8. 2009, 11:11
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
andol 2. 10. 2008, 14:19
(Y) (Y)
petula.z 2. 7. 2008, 23:09
Chtela bych vsem moooooc podekovat za rady. jste super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Snad se mi povede shodit. Hubnuti zdar (cinky) (plavec) (fotbal)
Edule 2. 7. 2008, 20:11
Péťo, jak píše Andrea níže a odkazuje na stránky F-sportu, mohu jen doporučit. Podle mě máte málo sacharidů během dne a málo bílkovin večer. Také máte málo porcí během dne. Měla byste jíst minimálně 6x denně. Ráno jak vstanete do půl hodiny do sebe musíte dostat nějakou snídani, tak nakopnete metabolismus a ten pak bude lépe spalovat. Ovoce jen dopoledne a v menším množství, obsahuje dost cukru. Jednotlivé porce by neměly mít větší rozestup než 3 hodiny a večer třeba ještě hodinu před spaním si klidně můžete dát čistou bílkovinu (např. šmakouna), ten je celkově na dietu ideální. Pozor na zeleninu, tu můžete téměř k čemukoliv a v jakémkoliv množství, ale samotná zelenina bez bílkovin není plnohodnotné jídlo! Tělo pak nemá z čeho čerpat a bere si bílkovinu ze svalů. A to je špatné. Prostě a jednoduše ráno více sacharidů a méně bílkovin a během dne se to otáčí, čím blíže k večeru, tím míň sacharidů a více bílkovin a večer už jen bílkoviny. Stránky f-sportu jsou plné jídelníčků. prolouskejte si to a úspěch máte zaručen. Nikdy nesmíte pocítit hlad a uvidíte jak se budete super cítit, žádná únava a plno energie. Já s tím začala před dvěma měsíci a mám dole 3 kg. Ale na váhu nehleďte, raději se měřte. Já mám sice "jen" 3 kg, ale obléknu se do věcí, které už dávno leželi hluboko v šatníku. Pokud u toho cvičíte s váhou nemusíte jít dolů vůbec, proto se jen měřte. A nezapomeňte, že to nejde dolů tak rychle jak si člověk představuje, sádlo, které jsme si léta na sebe nabírali, nemůžeme během měsíce mít dole. A pokud ano, pak to není sádlo, ale svalová hmota a to je špatné. Takže držím pěstičky. (L)
Lidus1 13. 8. 2009, 11:43
@Edule presně takhle sem jedla nez sem otehotnela z mladsim synem a podarilo se mi docela dost zhubnout za 3 mesice asi 12 kilo a k tomu sem kazdy den cvicila a 2-32x tydne chodila od posilovny.ale jak se narodil syn tak od te doby nemam nejak pevnou vuli prekopat jidelníček.ono jde o to ze nase decka jsou docela mlsni a tata sice taky potrebuje zhodit ale ze by jedl zdravou vyžiu tak na to nejak neni kdyz mu teda nereknu co v tom je tak to zbasti ale jinak. ne.Jen vecer misto tech kotegu a syru sem jedla bíly jogurt.chtela sme se pustit do te mlecne diety ale po poradnem promysleni sem dosla k zaveru ze bude nejlepsi presvdcit celou rodinu a zacit varit zdraveji a presne podle techto navodu jak tady pisete vy Evy a dalsí holky.Jen ještě dodatek k tomu kousku sladkeho -nejlepsi je ctverecek nejmene 72% cokolady.a verte jeden vam bude stacit.no ja potrebuji dat dolu jeste asi 5 kilo a budu met tolik co pred otehotnenim se synem ale nevím mam nejak slabou vuli. (hadka)a nikoho kdo by sel do toho se mnou tak jako pred tema dvema roky.
petula.z 2. 7. 2008, 21:10
@Edule Zdravim Evi,jestli jsem to zpravne pochopila tak vecer kureci maso,sunka a syry ale dopoledne nevim co obsahuji sacharidy?????
Edule 2. 7. 2008, 21:39
@petula.z Nejsem žádný expert na zdravou výživu, spíš jen vlastní zkušenost a to co jsem sama vyčetla na stránkách f-sportu. Tak třeba celozrnné pečivo, ovesné vločky, rýže, taky je dobrá instantní kaše od Emco. Já si třeba dám k snídani rýži s nízkotučným jogurtem nebo ovesné vločky s trochou jogurtu a naředěné mlékem nebo Emco kaši. Moc nepěstuji müsli, je v tom dost cukrů. Druhou snídani si dám plátek tmavého chleba se sýrem nebo celozrnný rohlík s paprikou apod. K obědu cokoliv (stravuji se v práci v jídelně) takže to co je k obědu, ale malou porci bez polévky. Prostě půlku porce nechávám. Nebo sním jen maso a k tomu třeba jeden knedlík. Když je rýže nebo brambory, sním toho víc, ale vždy mi na talíři něco zbude. Odpoledne sýry, jogurty, bílky. Večer kuře, ryby, sojové maso k tomu můžeš Knuspi a tak 1-1,5 hodiny před spaním většinou Cottage, šmakoun, kousek 30% cihly a skoro ke všemu se dojídám zeleninou. Ovoce moc ne, nedoporučují ho, obsahuje dost cukrů. Ovoce je vhodné po fyzické námaze. Ale pokud ho musíš mít, tak jen dopoledne, kdy tělo lépe spaluje. Pokud budeš tato pravidla dodržovat, neměla by Tě honit mlsná. Ale kdyby přeci jen náhodou, dej si kousek něčeho sladkého. Nenervuj se tím a dej si jen malé množství a hlavně dopoledne.
Edule (upraveno) 2. 7. 2008, 22:18
@Edule Jo a ještě tady je vše co bys měla mít v lednici. Je to docela dobrý v začátku se toho držet a různě kombinovat http://www.f-sport.cz/print.php?id=295 a ještě si přečti tenhle článek http://www.f-sport.cz/print.php?id=5
petula.z 3. 7. 2008, 7:21
@Edule Jo a Evi,takze bych po obede do veccera uz nemela jist tmave pecivo? Ja si nedokazu predstavit,ze si budu delat na obed kure,rybu atd a na veceri taky.Vetsinou jim vecere studene a po precteni stranek stejne nvim co mam jist odpoledne. Ja vim ,ze jsem asi tutan,ale nerada bych udelala nekde chybu :-) Evi dekuji za trpelivost :-)
Edule 3. 7. 2008, 13:50
@petula.z Péťo, v podstatě už odpověděla Andrea. Plátek celozrnného chleba nebo kousek rohlíku klidně můžeš. Případně Knuspi nebo takový ten "polystyrenový" chlebík můžeš taky. Záleží také na tom kolik chceš shodit kilo. mě šlo jen o 4 kg, takže jsem se pravidel nedržela až tak striktně a šlo to též. Já Ti tykám, ale snad to nevadí ;-) Jsem hrozná, jednou tykám potom vykám. Takže pokud to nevadí, tak na tykání (D)
petula.z 3. 7. 2008, 13:55
@Edule Jasnacka na tykani (D). Ja potrebuju shodit 15 kilo co my zustalo po male :-) Dneska jedu nakoupit Knuspi :-) No tojsem zvedava jak mi to pujde :-) Hlavne musim prestat sedet u toho pocitace (comp) a (cinky)
Edule 3. 7. 2008, 20:11
@petula.z Hlavně se opravdu všude změř a první měsíc se snaž vůbec nelézt na váhu a jen se měř. Uvidíš, že výsledky budou. Počítá se každý pohyb, plavání, rychlá chůze, jízda na kole. Taky jsi psala, že máš brusle, ty jsou ideální a dělají hezký nožky. :-p Nakup si i celozrnné těstoviny, jsou lepší než normální. A jak uvidíš výsledky, půjde to samo a hlavně když budeš alespoň tak nějak dodržovat pravidla, zjistíš, že máš dost energie. Já byla doslova překvapená, že se necítím tolik unavená jako dřív. A hlavně super je, že i když málo, jíš prakticky pořád, žádný hladovění a podobně. Mě tohle stravování vyhovuje moc. A není mi ani protivný když pomyslím, že je to na pořád. Vlastně se necítím nijak omezená. Až shodíš třeba těch 10 kg, můžeš i trochu polevit a občas si dát v malé míře co ráda, třeba i svíčkovou. Když si dáš jen jeden knedlík, tak se nic neděje. Když to bude opravdu občas. Hlavně pozor na různý dojídání po dětech, to je špatný, nemáš vůbec přehled kolik si toho mezi těmi svými jídly zdlábla a to by pak výsledek mohl být chatrný. Jinak Ti fandím a držím pěstičky.
petula.z 4. 7. 2008, 7:27
@Edule Evi tak vahu nastesti nemame.Mala je jeste jenom na sunaru,takze dojidat po ni nemam co :-) a jestli to bude takovej otesanek jak do ted tak ani nebudu mit co (Y)Evi mej se hezky a casem podam zpravi jak mi to jde.Zatim se mej krasne (hello) (hello) (hello) (hello)
adriM 3. 7. 2008, 10:21
@petula.z Petro já večer třeba jím ten bílý jogurt, k tomu plátek knuspi, a nejlepší bílkoviny navečer jsou tvarůžky, šmakoun a tvaroh - pozor ale na ochucené tučné tvarohy, např. milko light je ananasový a jahodový. Když si k tomu dáte plátek, dva těch zdravých křupavých chlebíků, nic nezkazíte.Taky už si večer nevařím maso...Na těch stránkách si můžete vytvořit svůj deníček, napsat tam co jste za den snědla a oni vám to zkrizitují, pak je tam taky kalkulačka kde se dá spočítat kolik jste za den snědla bíkovin, sacharidů a tuků a máte se dostat k tomu správnému poměru. Na tu kalkulačku jsem ale já třeba neměla čas, tak jsem dělala podle svého uvážení a vyšlo to ;-)
petula.z 3. 7. 2008, 10:25
@adriM Dekuji Andry,to jsem zvedava jak mi to pujde :-) :^) :^) :^) :^) :^) :-) (Y)
petula.z 2. 7. 2008, 22:51
@Edule Ty brdo,super stranky.mam toho plnou hlavu,ale aspon vim kam zabrousim kdyz nebudu neco vedet. (Y) (Y) (Y)
sonka 1. 7. 2008, 19:55
Dobrý večer Petruško, vítám Vás do klubu hubnoucích. ;-) Já již držím dietku 5 týdnů http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?album=70084 Držím palečky, chce to pevnou vůli, ale ta radost ze shozených kil je vynikající. (clamp) (clamp) (clamp)
Jany 2. 7. 2008, 11:56
@sonka jakou dietku držíte prosím?jste šikula
sonka 2. 7. 2008, 14:52
@Jany Jani, jím po 2,5 hodinách vše si vážím. Můj jídelníček vypadá asi takto: snídaně: 50g celozrnný chléb + 50g cottage sýr s pažitkou sváča: 100g nízkotučného tvarohu + 50 g třešní oběd: 100 g kuřecího + kupa zeleninky + 70 g dušené rýže svačinka: 1 tyčinka Guareta večeře: 100g kuřecích prsíček + zaleninka 2 večeře: třeba nastrouhaná mrkvička nebo podmáslí + 1 racio chlebíček
Jany 2. 7. 2008, 15:10
@sonka Díky vyzkouším vždycky totiž nevím co si mám nachystat a vzhledem k tomu že chodím do práce tak vždycky zapomenu atd. atd.
sonka 2. 7. 2008, 19:55
@Jany důležité je nevyhladovět. Jakmile vyhladovíte a nejíte delší dobu, tak se vám vše co následně sníte uloží. (6) Navíc mě pakmhoní mlsná a takhle to opravdu jde hladce. (cigo) (Y)
petula.z 2. 7. 2008, 8:05
@sonka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)jste jednicka :-)
Íňa 1. 7. 2008, 16:20
Já jím vše často a hlavně málo.Myslím si, že balkánský sýr je tučný dala bych ho spíš ke sváče :-).Teplé jídlo nevynechávejte! Nejdůležitější je pohyb (víc a rychle choďte na procházky) a (plavec) je nejlepší 1 km denně. Přeji hodně úspěchůůůů. (Y)
petula.z 2. 7. 2008, 9:30
@Íňa Na bazen bych chodila rada,ale s tou moji postavou se tam nedokopu :-)
sonka 2. 7. 2008, 14:45
@petula.z jo jo, mám stejný problém . . . . :-S
Jajinka1 1. 7. 2008, 14:26
Petro, myslím, že máte dobře našlápnuto, (kolo) :-) teď už stačí jen pevná vůle to vydržet. (Y) Já ji zatím bohužel nemám :-( Jen bych asi střídala víc různé druhy nápojů - ovocné a zelené čaje (toho zeleného ne moc, prý dehydratuje podobně jako káva), čistou vodu, nebo sem tam nějakou neslazenou minerálku. Můžete i vitakávu s troškou odtuč. mléka. Jinak nejíst po páté se někomu osvědčilo, ale spíš se to nedoporučuje.........ještě nějakou pozdější malou večeři. Hodně štěstí (D)
petula.z 2. 7. 2008, 9:29
@Jajinka1 Dekuji :-)
desty 1. 7. 2008, 13:41
Petro, já nejsem odborník na diety atd, mám svou osvědčšenou, co na mě funguje a tam se baští po 3 hodinách. Od 7 do 19hod. Podle toho co píšete Vy, tak mi připadá,že jíte furt :-D Ale jak říkám, nejsem odborník, ráda se nechám přesvědčit o opaku. Každopádně držím vám palce !!!! (Y) (Y) (Y)
adriM 1. 7. 2008, 13:46
@desty Mně přijde,že Petra má pět jídel denně stejně jako vy,pokud dobře počítám ;-) Ale poslední jídlo v 17h je hodně brzy, zhubnout se tak dá,ale často to člověk nevydrží a tělo pak večer spaluje svaly místo tuků. Málokterý odborník na výživu doporučuje po 17. hodině nic nejíst...Spíše večer už těch sacharidů méně..Uvidíte co ještě poradí ostatní [A] Taky držím palce,určitě to zvládnete (Y)
adriM 1. 7. 2008, 13:08
Dobrý den, já zhubla 10 kg nedávno a taky s mimčem, cvičím večer po osmé hodině...Ale každopádně u vás chybí sacharidy. Na oběd určitě rýže, brambory...Ty správné sacharidy jsou opravdu důležité, bez nich brzy vyhládnete a pak budete mít chuť docpat se něčím nezdravým...já jsem čerpala veškeré informace z těchto stránek, jsou tam i příklady jídelníčků, tak doporučuji: http://www.f-sport.cz/print.php?id=407 http://www.f-sport.cz/print.php?id=7
petula.z 1. 7. 2008, 13:33
@adriM Andry,tak ja uz nevim.Nekde pisi uplne vynechat pecivo a prilohy a nekde zase uplne neco jineho.
adriM 1. 7. 2008, 13:49
@petula.z Pečivo bílé určitě, ale rýže,brambor a sem tam těstoviny to snad nepíší nikde,že se má vynechat *-) Aspoň já to ještě nečetla ani neslyšela. Nedívala jste se kdysi na pořad Jsme co co jíme? Tam byla ta stejná strava taky pořád dokola a určitě tam třeba rýže nechyběla...Já jím občas i celozrnné pečivo a pak hodně ty dexi a křupavé chlebíky. V těch odkazech co jsem vám poslala je právě popis sacharidů jak jsou důležité...
petula.z 1. 7. 2008, 14:16
@adriM jojo cetla jsem to a asi na tom neco bude.No nic zacnu jist obedy normalne a z a z dezertnich talirku a uvidime :-)
Lidka42 1. 7. 2008, 12:58
zdravím a přeji hodně úspěchů, hlavně po nějaké době, až se dostaví strašná chuť na něco hříšně sladkého. V takovém případě se nebojte dát si kousek čokolády (hořké) nebo i kousek koláče, dá se to vykompenzovat pohybem. Ten je podle mých zkušeností opravdu nutný, protože ochablé svaly když člověk začne hubnou, nejsou moc estetické. Ovoci se nevyhýbejte, zvlášť melouny jsou vhodné, protože zároveň pročišťují. Pozor na překyselený žaludek, když pijete celý den citronovou vodu. Je dobré pít zelený čajík (třeba chlazený, když je horko). Ať se daří. Já jsem na takové stravě pomalu tři roky a už bych nemohla jíst jinak.
petula.z 1. 7. 2008, 13:03
@Lidka42 Aha to me nenapadlo s tim prekyselenym zaludkem.dekuji a je pravda ze pohybu moc nedam.Mam male mimco tak akorat prochazky.
Kocinka 1. 7. 2008, 12:51
Ahoj,myslím že je to dobré akorát mi tam osobně chybí víc ovoce a na oběd bych se nebála dát i rýži či brambory nebo těstoviny.A cvičit cvičit.Mám to podobné akorát normální oběd(většinou bez polívky).Občas si dám na snídani i buchtu a hřeším v jídle hlavně v neděli-jako odměnu za celý týden a chodím 3-4 týdně cvičit a od ledna mám zhubnuto 12 kilo.Ted už jen si to udržet.Tak přeji hodně zdaru. (Y) (Y)
petula.z 1. 7. 2008, 13:04
@Kocinka Simi a co cvicite? ja mam problem ze tady nemam zadnou kamaradku s kterou bych sla.
Kocinka 5. 7. 2008, 22:27
@petula.z Já cvičím bosu a bodystyling a sem tam posilovna.Zíleží jak seženu hlídání na děti.A na kamarádku nespoléhejte já taky chodím sama.Začali jsme 4 a už chodím sama. (Y)
desty 1. 7. 2008, 13:43
@petula.z Petro, já jsem chodívala běhat, ale přiznám se, že poslední dobou mám strach, aby si na mě někdo npočkal (N) A moc se mi líbí kolečkový brusle, ale to zas eneumím já. Copak cvičíte ostatní?
adriM 1. 7. 2008, 19:25
@desty Mně zabralo spinningové kolo, ale cokoliv stepper, orbitreck jsou vhodné na spalování tuků...
petula.z 1. 7. 2008, 14:14
@desty Jitus brusle jsem si koupila taky,i na nich umim,ale ve meste nemam poradne kam chodit jezdit a hlavne samotnou me to moc nebavi.vetsinou jede za rodici na dedinu a s kamoskou jedeme do vedlejsi vedśnice asi 4 kilometri,ale to je fakt jen obcas a behani nesnasim :-) No jo ja na ten sport taknejsem,ale b udu muset neco vymyslet :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie