Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Mozartův dort

0.0
Mozartův dort

Potřebné ingredience

Těsto - 250 g změklého másla, 250 g moučkového cukru, 6 vajec, 1 bal Polevy tmavé Dr.Oetker, 150 gr hladké mouky, 1 bal Kypřícího prášku do pečiva Dr.Oetker, 250 g mletých lískových oříšků (možné i s vlašskými) meruňková nebo rybízová marmeláda na potření dortu. Do toho těsta se nedává krém, v surovinách vidíte dost malé množství mouky, je po rozležení vláčný
marcipán, čokoládová poleva, bílá čokoláda nastrouhaná

Postup přípravy

Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Do pěny zašleháváme vejce (po jednom). Polevu rozpustíme podle návodu na obalu. Do našlehané pěny za stálého šlehání vymačkáme polevu a přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a mletými ořechy. Krátce šleháme až vznikne polotuhé těsto. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a dáme do ní těsto, které uhladíme stěrkou. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 180 °C po dobu asi 55 minut. Po upečení necháme chvíli ve formě zchladnout, následně oddělíme nožem okraj formy a necháme zcela vychladnout. Na tác dáme pečící papír a korpus překrojíme, až po ozdobení i marcipánem pepír vyjmeme - ať máme čistý tác. Boky a horní stranu dortu potřeme marmeládou.
Marcipán zpracujeme a mezi foliemi vyválíme z marcipánu plát větší než je celý dort. Plát opatrně položíme na korpus tak, aby byl dort marcipánem celý zakrytý (i boky). Přebytečný marcipán dole u talíře rádýlkem odkrojíme a podle libosti ponecháme na ozdobu.
Marcipán je pak potřen čokoládovou polevou (čokoláda na vaření rozpuštěná s kouskem ztuženého tuku např. Omega) a ozdoben marcipánem a nastrouhanou bílou čokoládou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

janina74 7. 7. 2008, 10:56
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) ještě sem nezkoušela kombinaci marmeláda-marcipán-čokoláda *-) určo to vyzkouším (Y) (D)
Willow M 6. 7. 2008, 9:03
To je krásný (Y) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o)
Init 6. 7. 2008, 0:08
Krásné a originální (clamp) (clamp) (clamp)
rybickarybka 5. 7. 2008, 21:49
Pěkné originální a jednoduché zdobení (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie